10k fem

La carrera 10K Fem 2018 – Dia de la Dona…Esportista!, que celebra enguany la seua quarta edició, es disputarà el diumenge 4 de març a València. La prova, organitzada per la plataforma de promoció i foment de l’esport femení “Nosaltres esportistes” amb el suport de la Fundació Esportiva Municipal i la Diputació de València, començarà a les 9 del matí en el Passeig de l’Albereda, entre el pont del Real i el de l’Exposició.

El recorregut de la Carrera 10K Fem pansa a ser més urbà en 2018, ja que ara comprèn les principals vies del centre de la ciutat, com l’Avinguda d’Aragó i la Calle Colón. Així mateix, en 2018 passarà per alguns dels punts més emblemàtics de València. Est és el cas de la Porta del Mar, la Plaça de l’Ajuntament, l’Estació del Nord o l’estadi de Mestalla, entre uns altres. En definitiva, d’aquesta manera s’aconsegueix que les participants milloren la seua experiència en carrera i la seua visibilitat. “El circuit era una assignatura que teníem pendent. De fet, esperem homologar-ho pròximament per a consolidar encara més la carrera”, ha afirmat la directora de “Nosaltres Esportistes”, Meravelles Aparicio.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha recordat que aquesta prova, que va començar a realitzar-se en 2015 per a commemorar el Dia Internacional de la Dona des de l’àmbit esportiu, s’ha convertit en la primera prova 10K dirigida exclusivament dones a nivell nacional. “Des de llavors és una cita assenyalada per a promoure la pràctica de l’esport entre les dones i posar en valor el treball de les esportistes”, ha manifestat.

Les inscripcions per a participar en aquesta competició 100% femenina es poden fer en línia, a través de la pàgina www.carrera10kfem.com/inscripcion, o bé de forma presencial en les plantes d’esports dels centres del Tall Inglés de València. La recaptació de les inscripcions és solidara i anirà íntegrament destinada a la Fundació ANAR.

Com ja va ocórrer el passat any, la plataforma “Nosaltres Esportistes” juntament amb les atletes del Club Atletisme Serrano ja han començat a impartir sessions d’entrenament gratuïtes a les dones inscrites que ho desitgen, tots els dissabtes a les 10.30 en les pistes d’atletisme del Jardí del Riu Túria. Els entrenaments estan dirigits, tant a les debutants com les corredores professionals que vulguen superar la seua marca personal.