khimki

València Basket es va portar una patida victòria davant el Khimki en Euroliga per 85-83 en el Pavelló de la Fonteta en un partit on Van Rossom va eixir en camilla.

L’inici de partit va ser un intercanvi de colps entre tots dos equips. Rafa Martínez estrenava el marcador amb un triple que va ser respost per Anderson. Will Thomas seria, al costat del capità taronja, l’home que portaria el pes de l’equip en tasques ofensives en la primera meitat de la primera cambra (12-9; min. 5). Tibor Pleiss, per la seua banda, es va encarregar de gestionar el joc interior de València Basket. Va brillar amb llum pròpia en una acció d’alley-oop en la qual va traure el tir addicional. Sant Emeterio instauraria la màxima diferència en el marcador (18-11) mancant tres minuts per a la conclusió. Khimki es va encarregar de reduir distàncies mitjançant tres triples consecutius. Hlinason va completar uns bons minuts en pista després de posar un tap i anotar amb un palmeo (20-20). En la conclusió del primer període Green avançaria al conjunt taronja amb un triple que respondria Gill amb un mat des de les altures per a acabar per davant (23-24).

El segon temps va arrancar amb un mat al contraatac del conjunt rus que Abalde es va encarregar de contestar amb un triple per a empatar (26-26; min. 11). Van Rossom en penetració tornaria a avançar als valencians, encara que Honeycutt, de nou des de més enllà del perímetre va castigar als locals. Sastre va entrar al partit encistellant un triple. Regnava la igualtat. Gill entraria en ratxa en l’equador del segon període després d’encistellar un mat en contraatac i un triple des de la cantonada (35-36; min. 16). Després d’un temps mort, Rafa Martínez va culminar un atac ràpid amb una safata a tauler. La jugada següent Khimki va respondre amb triple per a empatar a 39. El partit s’aniria al descans amb una jugada ràpida de l’equip rus per a acabar 46-44.

Després de la represa, la connexió Van Rossom-Pleiss va estrenar el lluminós. Shved va fallar una canastra clara, rara excepció en el màxim anotador de l’Euroliga. Els russos empatarien amb un tir trepitjant la línia de triple d’Anderson (48-48; min. 22). De nou el base belga i el pivot alemany repetirien jugada per a anotar. Gill taponaría a Pleiss un poderós mat que ja celebrava la Fonteta, encara que l’alemany es refaria de la jugada amb un tir llunyà (52-48; min. 23). Sant Emeterio contrarestaria l’ofensiva russa amb un triple escairat. Una estrepitosa caiguda de Sam Van Rossom deixaria gelada a la Fonteta. El jugador belga es va retirar amb evidents gestos de dolor en llitera. Després de la interrupció, Markovic empataria el partit amb un triple després de conducció de Shved (55-55; min. 26). El propi Shved no perdonaria des de la línia de tres punts amb dos triples que van emmudir al pavelló. El partit va entrar en una dinàmica de llançament exterior que va beneficiar a Khimki. Abalde assistiria a Hlinason que encistelle baix del pal per a tancar la tercera cambra (63-64; min. 30).

L’última cambra va arrancar amb canastra a cèrcol passat de Todorovic. Erick Green avançaria a València Basket amb 3+1 per a igualar el marcador (67-66; min. 31). Shved trauria la vareta per a encistellar un triple lejanísimo que igualaria Abalde (70-69; min. 32). Doornekamp va posar el +4 en l’electrònic amb un tir després de recepció. València Basket va posar la directa a meitat de cambra i obriria una xicoteta bretxa (77-71; min 34). Khimki va reaccionar amb 2+1 de Jenkins, qui va errar l’addicional. Sastre va penetrar amb calma en la zona per a soltar la bombita en el cèrcol i Sant Emeterio amb una entrada entre un eixam de rivals avançaria al conjunt taronja. Respondria Gill des de la cantonada per a posar emoció al final del partit (81-78; min. 37). Sant Emeterio va traure l’expulsió de Jenkins, encara que després d’una pèrdua Khimki encistellaria fàcil mitjançant Markovic. Green respondria amb canastra i robatori que va aprofitar per a anotar Abalde al contraatac. Tremolava la Fonteta. València Basket va aconseguir tancar l’última jugada del partit amb una falta que va fer trontollar la victòria. Finalment, després d’encistellar el primer i fallar el segon tir Shved, el conjunt taronja va consumar la victòria davant Khimki.