6 películas de padres e hijos para ver en el Día del Padre

Hui, 19 de març, és festa nacional per San José i el Dia del Pare a Espanya. En condicions normals, València lluiria ninots per tots els carrers i els fallers i falleres farien les seues ofrenes al patró de la festa. No obstant això, la quarentena pel coronavirus ha fet que el Dia del Pare se celebre a casa. Per això, ací van sis recomanacions de films per a veure hui pare i fill/a.

El mejor verano de mi vida

Aquesta comèdia de Dani de l’Ordre reflecteix una de les situacions més comunes en els fills xicotets. Per a Nico (Alejandro Serrano), el seu pare és el millor i l’idolatra. La història recau en el còmic Leo Harlem, ja que el seu personatge farà tot el possible perquè el seu fill passe “el millor estiu de la seua vida”.

Goofy e hijo

Aquesta és una de les moltes històries entranyables de Disney sobre un dels millors amics de Mickey Mouse. En aquesta pel·lícula es presenta a Max, el fill adolescent de Goofy, que vol ser independent i enamorar a una xica de la seua classe. Goofy farà tot el possible, a la seua manera, per a ajudar a Max sense que es vaja del seu costat.

El padre de la novia

Aquesta cinta encaixa perfectament al que ja és quasi un gènere: les noces dels fills. Aquesta pel·lícula -inspirada en l’original de 1950- compte la història de George Banks (Steve Martin). Ell no accepta que la seua filla de 22 anys es vaja a casar amb la “parella perfecta”. A més de bregar que tothom pense que el seu futur gendre és genial, tampoc porta molt bé el cost econòmic de les noces.

Vivir dos veces

Aquesta pel·lícula és perfecta per a una sobretaula. La història dirigida per María Ripoll et farà remoure alguns de les emocions més pures. Reflecteix una de les lluites que pateixen moltes famílies: Emilio (Óscar Martínez), el pare de Julia (Inma Cuesta), té alzheimer, però això no impedirà que units cerquen els somnis d’Emilio. A més, gran part del film està ambientada a València.

En busca de la felicidad

La història protagonitzada per Will Smith i el seu fill Jaden fa que veges les coses amb una altra perspectiva. Quan Chris (Will Smith) gasta tots els seus estalvis en el que resulta ser un fracàs, entra en fallida i el seu matrimoni va a pic. La pel·lícula mostra algunes odissees passa el protagonista al costat del seu fill, que li serviran com a lliçons de vida per a saber què és la felicitat.

El rey león

És el clàssic Disney per excel·lència. Una ambientació en la sabana africana, una banda sonora que va passar a la història i moltes lliçons que et fan empatizar amb els protagonistes. La història de Simba et fa passar per tots els sentiments possibles. Però el més destacable és el comiat cap al seu pare, Mufasa. Tanmateix, això li farà més fort i ens ensenya una de les claus per a ser feliç: “Hakuna matata”.