rally ciudad de valencia

La dihuitena edició del Ral·li Ciutat de València s’ha presentat este matí en el Complex Esportiu Cultural Petxina. La competició, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana, concretament els dies 24 i 25 de novembre, realitzarà per segon any consecutiu una cerimònia d’eixida amb exhibició dels equips en el centre de la ciutat .

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, la qual ha estat acompanyada pel representant del Comité Organitzador, Manuel Durán, el president de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana (FACV), Ignacio Aviñó, l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, el pilot de ral·li, Santi Cañizares, i, en representació de la família Sanz, Luisa Pérez.

La prova és l’última del Campionat autonòmic de ral·lis de la Comunitat Valenciana i es durà a terme en dos jornades. El divendres 24 se celebrarà una exhibició de cadascun dels equips participants, coincidint amb la cerimònia d’eixida a les 20:30 hores en el passeig de l’Albereda, entre el Pont de les Flores i el d’Exposició. Posteriorment, a les 8 hores del dissabte, començarà la competició que es desenrotllarà en les poblacions pròximes a València, amb eixida fixada en Alaquás i la meta en el kartòdrom internacional de Lucas Guerrero, situat a Xiva.

Un total de 67 vehicles procedents de Madrid, Ourense, Cantàbria i Letònia, entre d’altres, participaran en la competició la celebració de la qual en la ciutat de València es reprenia l’any passat.

Des de l’organització del trofeu s’ha destacat “l’esforç fet en matèria de seguretat” per evitar accidents al llarg del transcurs de la prova i s’ha insistit en la “compatibilitat d’este esport amb el medi ambient”,  tal com s’exposa en l’informe que han fet, a petició de la Conselleria de Medi Ambient de la Comunitat Valenciana.