Representants de l’Ajuntament de Puçol han mantingut una reunió amb el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat per estudiar les mesures que permeten connectar la població amb alguns serveis públics (hospitals, metro, Servef).

La solució final passa per l’Entitat del Transport Metropolità, que serà qui habilitarà autobusos llançadora per a connectar les diferents poblacions de l’Horta Nord amb estos serveis, Encara que, mentrestant, s’estudien altres alternatives.

“No solament cal pensar en l’opció d’ampliar el metro des de Es tracta, en definitiva, de buscar solucions viables des del punt de vista tècnic i econòmic perquè els veïns de Puçol o el Puig (que tenen estació de Renfe, però no de Metrovalència) puguen accedir als serveis situats en altres poblacions de la comarca que, al seu torn, no disposen de trens de Rodalia (Massamagrell, Meliana, Rafelbunyol i, fins i tot, el Port de Sagunt).

Solucions que l’Ajuntament de Puçol ha inclòs en les seues propostes per al nou projecte de transport públic i que seran tingudes en compte per l’Entitat del Transport Metropolità, l’encarregada de coordinar estos serveis.

A la reunió assistiren tècnics d’Urbanisme (Pedro Palacios i Mª Jesús Camacho), regidors (Ana Gómez i Juanjo Manzaneque) i l’alcaldessa, Lola Sánchez, els quals van rebre la proposta amb satisfacció, encara que continuen treballant en altres alternatives per si els projectes metropolitans tarden a arrancar.

“Una de les propostes que estudiem és incloure en la nova concessió del servei d’autobús municipal que el vehicle puga eixir del terme per a realitzar una parada en l’estació de metro de Rafelbunyol”, recorda Juanjo Manzaneque, regidor de Mobilitat Sostenible. “Ara per ara, esta possibilitat no la tenim perquè la concessió no ho permet i per poder incloure la clàusula primer ens ha d’autoritzar la Generalitat, ja que l’ampliació del servei municipal fins a Rafelbunyol pot entrar en conflicte amb altres empreses que tenen estes competències”.

En definitiva, s’estudien ja opcions a curt i mitjà termini perquè els veïns de Puçol puguen accedir a diversos serveis bàsics als quals ara no poden arribar amb transport públic.