Museos

Els museus de Cultura Festiva de la ciutat de València han registrat un augment de visitants també durant el mes de juliol, que s’emmarca en un any d’increments constants des del mes de gener d’enguany. El més significatiu de juliol és l’augment de visitants que ha aconseguit el Museu Faller, que sobrepassa el doble de visites que va obtindre en 2016: de 4.052 visites de l’any passat a les 8.742 d’enguany, un increment del 116 per cent.

Cal destacar que es tracta del quart museu millor valorat de la ciutat de València segons les persones usuàries de la plataforma TripAdvisor. El total de visites registrades fins a juliol és de 71.345, un 81 per cent més que en 2016.

El regidor de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat el “treball intens per donar a conéixer el Museu Faller, el Museu de la Setmana Santa Marinera i el Museu del Corpus – Casa de les Roques tant entre els turistes que arriben a la ciutat com entre les comissions falleres, les confraries, germandats i corporacions de la Setmana Santa Marinera i altars vicentins, així com també entre els 3.000 centres educatius públics, concertats i privats valencians, per tal d’incentivar les visites tant dels protagonistes de la festa com dels nostres joves, tal i com s’ha fet durant este curs passat”.

A més, ha recordat que el govern de Joan Ribó ha apostat pel patrimoni cultural festiu de la ciutat amb diverses intervencions per condicionar i millorar estos tres museus.

Respecte al Museu de les Roques, la xifra puja fins els 5.871 visitants, el que suposa un onze per cent més que en 2016. El total de visites acumulades fins juliol en 2017 és de 38.174, un 59 per cent més que en 2016. Finalment el museu de Setmana Santa, que registra 8.663 visitants fins al mes de juliol en 2017, un 86 per cent més que en 2016, el mes de juliol presenta xifres parells al 2016, passa de 684 a 654 visites.

Per al regidor Fuset, estos resultats “demostren que l’esforç per promocionar i difondre les festes de la ciutat té una correlació amb l’interès de la ciutadania i el turisme. En contraposició amb la falta d’interés per estos museus amb anterioritat, amb el Govern de la Nau hem apostat per la dignificació dels museus com una forma immillorable de mostrar el gran patrimoni cultural festiu que tenim a València».