VÍDEO | Así ha vivido Valencia la reapertura de terrazas en la primera jornada de desescalada
Un hostelero de la Plaza del Ayuntamiento en la reapertura de las terrazas. / EFE

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha exigit una reacció urgent per part del Ajuntament de València davant les dades alarmants registrats pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. A més, ha alertat de quins són els barris on més ocupació s’ha destruït.

En aquests moments, el creixement de l’atur a la ciutat de València doblega les dades de la província. “Ha sigut un mes d’abril molt dur per a l’ús de la ciutat”, ha assenyalat Catalá. Segons les dades, un total de 1.907 persones van perdre els seus llocs de treball el mes passat. Això deixa a València amb una xifra global de 66.538 aturats.

Catalá ha exigit al govern de Ribó que actue ràpid implementant polítiques fiscals, econòmiques i socials eficaces per a mitigar la situació d’emergència que viu la ciutat. Segons Catalá, València necessita un govern que mire per l’atur. “És lamentable la inacció de Ribó per a qui és més important col·locar un monòlit del 15M que lluitar contra l’atur”, ha criticat.

El mes d’abril situa en el primer lloc al Palmar (+55%); li segueix la Seu amb la pitjor xifra respecte a altres barris de la ciutat (+18%); per darrere està el Pla del Remei (+17%); la Fontsanta (+15%), i Benifaraig (+17%).

Catalá ha demanat major sensibilitat al govern de Ribó i ha sol·licitat compatibilitzar les mesures sanitàries amb les econòmiques. “És necessari que s’actue amb sentit comú i ajudant el turisme i a l’hostaleria que són els que més han patit”, ha sentenciat.