Bote legionela

La Conselleria de Sanitat ha detectat un brot de legionel·la en la Urbanització Calicanto de Chiva que afecta a sis persones. Dos d’elles han sigut hospitalitzades, encara que no revesteixen gravetat.

Els primers estudis apunten que l’origen del brot podria estar en l’aigua que proveeix la urbanització. De fet, des de primera hora e huii està sent netejada i clorada, segons han informat a l’agència de notícies EFE fonts de la Conselleria.

L’empresa gestora de l’aigua ha iniciat el buidatge del dipòsit, que està sent clorat, i quan passen unes hores ho tornaran a omplir i distribuiran l’aigua tractada per les canonades perquè actue durant prop de 12 hores i es produïsca la desinfecció.

D’aquesta manera, calculen que sobre les 8.00 hores de matí del dijous finalitzarà el procés de desinfecció i els veïns tornaran a tenir aigua.

El departament de Sanitat Ambiental del centre de Salut Publica de Manises està treballant per solucionar l’origen del brot.

De moment, els tècnics de Salut Pública han trasllat unes recomanacions a l’Ajuntament, a l’empresa que gestiona el pou i el dipòsit d’aigua i als veïns de la urbanització afectada.

Entre ells, que els escalfadors elèctrics i de gas i interacumuladors d’aigua sempre estiguen endollats i mantinguen l’aigua a temperatura igual o superior a 60 graus. A més, davant una absència del domicili cal realitzar una neteja i desinfecció dels circuits d’aigua.

Per a açò, s’hauran de desmuntar els difusors d’aixetes i dutxes, desincrustar amb un netejador antical convencional i submergir-los en un poal amb lleixiu diluït durant 30 minuts.

Un altre dels consells és deixar córrer aigua freda i aigua calenta en totes les aixetes de l’habitatge simultàniament durant 5 minuts, i, en el cas dels difusors d’aixetes i dutxes, substituir els que estiguen més deteriorats.