Rockejat

L’Ajuntament de Torrent ha tornat a dissenyar el seu festival de música estiuenc de forma participativa, comptant amb una gran representació d’artistes locals. El regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, va tornar a reunir-se esta setmana amb els grups i bandes de música locals. D’igual manera que es va fer l’estiu passat, la delegació de festes venia reunint-se amb ells per a fer-los partícips en la decisió final sobre el format del Rockejat i oferir-los el llistat d’artistes amb les dates disponibles al juliol per a tancar el cartell de l’edició 2017. El festival recupera enguany la seua versió original de dos dies, després de consultar a col·lectius i associacions veïnals per l’experiència de quatre dies en l’estiu passat.

A més, tindrà entrada gratuïta, gràcies a la negociació amb les empreses que optaven a la producció del festival i que ha permès a l’Ajuntament un nou estalvi. Els costos d’enguany del Rockejat rondaran els 30.000 euros, xifra, per sota dels 45.000 euros de l’edició de 2016 i “molt lluny de la xifra que pagava l’anterior govern proper als 200.000 euros, exactament el que costen hui totes les festes patronals, inclòs este festival”, explica Alfred Costa.

El cartell del Rockejat 2017, que va comptar amb el vistiplau de les bandes presents, està encapçalat per Reincidents, un grup sevillà que actuarà el dia 21 de juliol amb una àmplia trajectòria i que compta amb una atapeïda agenda este estiu per tot el territori espanyol. El mateix dia es podrà gaudir també amb els grups Los de Marras, Train to Roots, SVA-Ters i Arzua25. El segon dia, 22 de juliol, actuaran els madrilenys Porretas, Los Benito, Mafalda, Desconcert, The Third Grade, Tonirito Lére i la Bona Band. En suma, es tracta de grans grups musicals amb una experiència consolidada que realitzaran el juliol vinent una parada en la ciutat de Torrent perquè tots i totes gaudisquen de la música.

Els grups locals que no poden disposar de l’escenari del Rockejat gaudiran en esta ocasió d’un espai exclusiu per a les seues actuacions. Una novetat d’estes festes serà la Gastrofira-Torrent, una àrea a l’aire lliure oberta a totes les arts (gastronomia, turisme, comerç, teatre infantil, monòlegs, danses, música folklòrica…) i que completarà de manera alternativa la ja de per si mateix important oferta del programa d’activitats festives Les sessions de Dj’s tindran lloc el 25 de juliol amb Pumoki Dj, RomTom Music, Look this o Azzhiel; el Rapejat explica enguany amb la presència a més dels coneguts grups Kinki Boy i Big Fish i serà el dimecres 26 de juliol; i finalment les Bandes de Rock, entre elles Manhattan, 7th Hell, El respectable o Mery Sue, que majoritàriament actuaran la nit del dijous 27 de juliol.