peatonalización de

CRISTINA CORREDERA. Després de Falles ja no podrem passar amb el cotxe per l’Ajuntament. A partir del pròxim 20 de març aquesta plaça de la capital serà quasi per als vianants. Únicament, una nova línia de bus llançadora la C1, tindrà accés a aquest punt de la ciutat a través d’un vial paral·lel a Correus i l’Ateneu.

Els valencians podran gaudir de 12.000 metres quadrats de nou espai públic. Un projecte fruit de l’acord del Govern del Rialto el cost del qual estimarà els 150.000 euros. Ribó, ja va anunciar que aquest procés de conversió en zona de vianants seriosa progressiu, així doncs culminarà més endavant quan s’elabore i s’execute la reurbanització definitiva. A més, per a això, s’obrirà un concurs d’idees públic.

Límits de la conversió en zona de vianants

Hi ha espais que es mantenen al marge d’aquest procés per als vianants. I és que tant les mascletás i les falles com els llocs de flors mantindran el seu lloc encara que es repense el disseny. També els taxistes i el transport públic tindran uns privilegis de circulació diferents als de la resta de vehicles particulars, s’estudia ja l’únic carril que quedarà habilitat.

El regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi va revelar que aquesta línia de bus C1 serà la que connecte els bescanviadors de Porta de la Mar i Xàtiva-Lluís Vives, travessant la plaça entre Marquès de Sotelo i sant Vicente. D’aquesta forma, eliminaran les parades d’autobús de l’EMT en la plaça de l’Ajuntament.

Qui ha dissenyat la conversió en zona de vianants de la plaça?

La Paisatgeria és el col·lectiu encarregat del disseny per als vianants de la plaça que ha treballat al costat dels tècnics del servei de Mobilitat Sostenible. A més aquest projecte compta, també,  amb les idees de la ciutadania que ha pogut col·laborar a través de la web http://www.valencia.es/pensem-la

Noves incorporacions

Els encarregats d’aquest primer projecte, La Paissatgeria, van explicar que per a assenyalar les portes d’accés a la plaça per als vianants s’integraran panells en altura, noves jardineres pintades de verd amb l’escut de València, i xicotetes tanques metàl·liques.

Acord del Govern del Rialto

Aquesta conversió en zona de vianants respon a l’acord del Govern del Rialto que integren Compromís i PSPV. Concretament, en el punt 18 de tràfic la reorganització de places com la de Bruixes, Reina, Sant Agustín o de l’Ajuntament. Aquest acord té com a objectiu augmentar l’espai públic per a les persones, humanitzar la ciutat, i fer-la més sostenible.