Desalojan a 3.000 personas del metro por el uso incorrecto de mascarilla
Una patrulla de policía en el control de una estación de Metrovalencia.

Amb l’auge del coronavirus les mascaretes porten mesos sent el producte imprescindible dels ciutadans per a eixir de casa i viatjar en transport públic. No obstant això, la normativa no solament obliga a la seua utilització, també al seu correcte ús. A pesar que la norma va entrar en vigor el passat 4 de maig, durant els mesos posteriors encara han sigut molts els que han continuat sense posar-li-la com toca.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han comptabilitzat 3.008 incidències per això des que es va aprovar la normativa. Més de 3.000 persones van haver de ser desallotjades de les instal·lacions d’FGV en 2020 per no portar les mascaretes o usar-les incorrectament. Segons arreplega Valenciaplaza, de tots ells un total de 2.475 incidències van correspondre a la xarxa de Metrovalencia.

FGV assegura que en la majoria dels casos únicament va haver d’actuar el personal de seguretat. No obstant això, en 131 ocasions es va requerir d’intervenció policial. En aquests casos es van arribar a interposar 59 sancions lleus, és a dir, multes que van des dels 100 fins als 600 euros.

Respecte a les franges horàries, el tram nocturn ha sigut el més problemàtic. Des de les 18 hores fins a la mitjanit es van comptabilitzar 942 incidències. Per darrere queda l’horari de 12 a 18 hores amb 897; i en últim lloc l’horari de matins (05.30 a 12.00) amb 636 casos.

La Generalitat llança la campanya ‘Viatgem en silenci’

La Generalitat ha llançat la campanya “Viatgem en silenci”. Aquesta es dirigeix als usuaris de transport públic. L’objectiu és recordar als viatgers que guardar silenci durant els desplaçaments disminueix la possibilitat de contagi de COVID-19.

Al seu torn, FGV ha intensificat la campanya informativa de les mesures en vigor amb el nou servei d’auxiliars COVID-19. Aquest personal auxiliar tenen com a missió principal informar sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic. A més, col·labora en el control d’aforament ajudant la distribució de clients en andanes i unitats.

Finalment, es recorda que FGV ha reforçat la neteja i desinfecció per a major seguretat en els desplaçaments. L’empresa pública ha ampliat les labors de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut dels mateixos en les denominades hores barre, les de menor presència de viatgers, amb més personal destinat a aquestes labors.

Al seu torn, FGV ha incorporat la desinfecció per mitjà de nebulización volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Amb ella s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral.