derrumbe

Com si d’un castell de naips es tractara ahir diumenge la plataforma de fusta del passeig marítim de Vigo es va desplomar en qüestió de segons. I és que amb motiu de l’actuació del raper mallorquí, Rels B, el passeig es va inundar de gent per a poder gaudir d’una vetlada estival a la llum de la lluna.

Per desgràcia açò no va poder ser, ja que minuts abans que actuara l’artista principal el sòl es va enfonsar portant-se amb si a quasi 300 persones que esperaven l’últim concert del festival de música i esport urbà ‘O Marisquiño’.

derrumbe

L’accident va tenir lloc prop de la mitjanit quan es va desplomar un pantalàn de fusta en el recinte, la qual cosa va provocar que desenes de persones caigueren des d’una altura considerable i fins i tot acabaren en el mar.

Fins a la zona s’han desplaçat diversos equips mèdics d’emergències, així com diferents efectius de les forces de seguretat i representants de la corporació local per a tractar d’atendre als múltiples ferits registrats entre les persones que es trobaven damunt de la plataforma en el moment del succés.

Per sort, la Policia Nacional també ha informat que no cal lamentar cap pèrdua humana, encara que sí es destaquen quatre ferits en estat greu.

L’organització del festival ha habilitat un punt d’atenció i ajuda en la Plaça de l’Estel, propera al lloc de l’accident, i on han demanat que s’acosten les persones que requerisquen algun tipus d’informació.

El president de l’Autoritat Portuària de Vigo, Enrique López Veiga, ha assegurat, sobre el desplom d’una passarel·la que la «caiguda del pantalàn ha degut ser per culpa d’una fallada estructural i no un problema de manteniment».

Així mateix, ha assenyalat López Veiga encarregarà com més prompte millor, un estudi pericial per a esclarir l’ocorregut i revisarà, a més, tota l’estructura amb la finalitat de comprovar el seu estat i evitar que puga tornar a ocórrer.