El 29 d’octubre, ‘València contra el Càncer’

Un acto, organizado por la Asociación Española contra el Cáncer Valencia (AECC Valencia), sobre vida sana y solidaridad, que prevé la asistencia de más de 5.000 personas.

Marxa, carrera o patinada són algunes de les diverses proves, adaptades a tots els públics, que se celebraran el dia 29 d’octubre al passeig de l’Albereda en l’esdeveniment “València contra el Càncer”. Un acte, organitzat per l’Associació Espanyola contra el Càncer València (AECC València), sobre vida sana i solidaritat, que preveu l’assistència de més de 5.000 persones.

Hem de trencar una idea: el càncer no és la mort, és una malaltia, curable en la majoria dels casos, i que es curarà més a mesura que la societat es concièncie i que la investigació avance com està avançant amb l’ajuda de tots”, ha exposat l’alcalde Joan Ribó i president del Comité d’Honor de la carrera, en la presentació d’este matí a l’ajuntament.

La carrera s’emmarca dins del circuit RunCàncer – AECC València, un dels circuits solidaris més grans d’Europa que inclou més de 60 proves a localitats de tota la província i que, de moment, ha comptat amb la participació de més de 30.000 persones. Tota la recaptació del circuit “té un destí que és la investigació, beques predoctorals per a joves investigadors valencians que estiguen inclosos en projectes de les grans institucions de biomèdica”, i que estes ajudes els serviran “per a començar o continuar amb la seua carrera científica i, en definitiva, arribar a la cura del càncer a través de la investigació”, ha dit el president d’AECC València, Tomás Trenor.

El 100 % dels ingressos obtinguts per les inscripcions es destinaran a projectes d’investigació oncològica. De fet, el president d’AECC València, ha confirmat que estan en procés de selecció dels cinc joves que gaudiran d’una beca de 20.000 euros anuals durant tres anys. L’any passat ja es va donar una beca a cinc joves que ara treballen a diferents centres, com ara l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, FISABIO, FIVO, Fundació d’Investigació de l’Hospital General o el Centre Príncep Felip, i que estan investigant en tumors d’alt impacte, com ara càncer de pell, mama o pulmó.

Molts càncers que fa 30 anys no eren curables, hui dia són un episodi greu, però un episodi en la vida d’una persona, i s’ha aconseguit avançar molt gràcies als treballs d’investigació”, ha indicat Joan Ribó. “La nostra salut també depén de nosaltres, l’exercici físic és fonamental, i és en la prevenció on l’associació està treballant. La batalla contra el càncer es guanyarà amb el compromís i la lluita de tots”, ha destacat Tomás Trenor.