25 personas detenidas en Valencia por extorsionar a usuarios de webs de contactos
Un agente de la Policía Nacional en la operación

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a 25 persones d’entre 17 i 50 anys com a presumptes autores de delictes d’extorsió i pertinença a organització criminal. Pel que sembla, utilitzaven la “sextorsion” a clients de webs de contactes que contractaven serveis sexuals.

Les investigacions es van iniciar al novembre de 2021 arran d’una denúncia. Després de nombroses perquisicions, els policies van esbrinar que el grup criminal operava des de València. No obstant això, les víctimes residien en qualsevol punt de la geografia espanyola atès que s’anunciaven en webs a les quals tenien accés qualsevol ciutadà.

Segons les investigacions, els homes contactaven a través anuncis falsos publicats en Internet. Aquests preguntaven per serveis d’índole sexual i uns dies després rebien  missatges de números desconeguts a través d’una aplicació de missatgeria instantània.

Era llavors quan el suposat cap de les xiques, que manifestava ser d’algun país de l’Est, els amenaçava. A més, aquest els exigia una quantitat de diners com a compensació per haver-los fet perdre el temps i evitar problemes.

Les víctimes, per temor a un risc real de la seua vida o por al fet que es descobrira que havien contactat amb prostitutes, accedien al xantatge. El pagament es realitzava per transferències bancàries; aplicacions de pagament instantània; o codis de diners a comptes o telèfons de membres de l’organització que actuaven com a “mules” per a rebre les transferències. A més, a vegades s’exigien nous pagaments per a obtenir el màxim benefici econòmic.

Els detinguts, tretze d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial. A més a dos també se li imputa un delicte d’amenaces i un altre de lesions. S’han esclarit un total de 65 fets denunciats i l’import defraudat aconsegueix més de 155.000 euros.