El Golfo de Valencia tiembla por los 22 terremotos producidos esta madrugada
Mapa de los terremotos registrados en las últimas horas en el Golfo de Valencia. /

Aquesta matinada s’ha produït una successió de terratrèmols en diferents zones del Golf de València, segons de l’Institut Geogràfic Nacional (IGM). Aproximadament, entre la una de la matinada i les set del matí. L’IGM ha REGISTRAT 22 sismes i ha informat que tots ells han sigut de baixa magnitud.

Per part seua, El 112 de la Generalitat ha comunicat que “no han sigut sentits per la població, ni s’han rebut trucades al telèfon 112”.

Una de les localitats afectades ha sigut Torrevieja. L’IGM ha registrat a les 3.07 hores de la matinada un terratrèmol de 1,16 graus. Aquest no és el primer sisme que pateix Torrevieja en qüestió d’un mes. Per segon mes consecutiu, Alacant i València són assotades per una successió de terratrèmols. Amb l’entrada del mes de novembre diversos terratrèmols van fer tremolar algunes zones d’Alacant. Un exemple d’això va ser el registrat a Torrevieja el 2 de novembre amb una magnitud de 2.6 graus a la platja dels Nàufrags.

Els terratrèmols del passat mes i les seues rèpliques també es van sentir amb força a Alcoi, Torre dels Maçanes , Cocentaina i Penàguila també. A diferència dels succeïts aquesta matinada, el mes de novembre passat els sismes van despertar a molts dels veïns.

La causa dels continus terratrèmols que es produeixen en el Golf de València es deu als “tres sistemes geològics actius”, segons va explicar a EFE el catedràtic de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Geodèsica, Francisco García. Aquestes zones es troben “entre Alcoi i Tavernes de la Valldigna; Castelló i Terol; i en el litoral de la costa”, segons el catedràtic. A més, Francisco García considera que és “normal”  que es produïsquen quantitat de sismes en aquestes zones.