El Consorci de Bombers de València ha presentat la seua campanya estival enfront dels incendis forestals. El que s’espera per a este estiu, segons l’inspector del Consorci, José Miguel Basset, és que el foc tinga un comportament diferent a anys anteriors pels episodis de pluja registrats este hivern.
El que sí té clar són les zones de la província de València amb més perill de patir incendis i són, sobretot, la serra Calderona i la serra Mariola.
Per a esta campanya, la Diputació de València ha posat damunt de la taula tots els mitjans humans i tècnics dels quals disposen per a extingir els incendis. En total són 1.660 efectius i 38 unitats que continuen renovant-se.
El president del Consorci, Josep Bort, ha aprofitat la seua compareixença per a llançar un missatge clar sobre la catàstrofe de les flames i és que “és igual d’important la conscienciació que la prevenció”.
Entre gener i maig de 2017 es van registrar un total de 26 focs de vegetació, un 30% menys que en el mateix període de 2016 on es van produir un total de 38.