Este estiu treballaran 1.600 efectius contra els incendis forestals

El Consorci de Bombers de València ha presentat la seua campanya estival enfront dels incendis forestals. La serra Calderona i la serra Mariola, les zones amb més perill de patir incendis.

37

El Consorci de Bombers de València ha presentat la seua campanya estival enfront dels incendis forestals. El que s’espera per a este estiu, segons l’inspector del Consorci, José Miguel Basset, és que el foc tinga un comportament diferent a anys anteriors pels episodis de pluja registrats este hivern.
El que sí té clar són les zones de la província de València amb més perill de patir incendis i són, sobretot, la serra Calderona i la serra Mariola.
Per a esta campanya, la Diputació de València ha posat damunt de la taula tots els mitjans humans i tècnics dels quals disposen per a extingir els incendis. En total són 1.660 efectius i 38 unitats que continuen renovant-se.
El president del Consorci, Josep Bort, ha aprofitat la seua compareixença per a llançar un missatge clar sobre la catàstrofe de les flames i és que “és igual d’important la conscienciació que la prevenció”.
Entre gener i maig de 2017 es van registrar un total de 26 focs de vegetació, un 30% menys que en el mateix període de 2016 on es van produir un total de 38.