En les últimes 24 hores 10 pasteres han arribat a les costes alacantines, en elles viatjaven un total de 156 immigrants.

Les dues últimes pasteres han sigut albirades a primera hora del matí del dilluns al Poble Nou de Benitatxell i a Oriola Costa amb un total de 17 immigrants a bord, dos dels quals han manifestat ser menors d’edat.

Durant la nit del diumenge van ser interceptats 92 immigrants a bord de quatre embarcacions en aigües entre el sud de la província d’Alacant i Cartagena (Múrcia), d’ells vint eren menors d’edat. A aquests cal sumar els 47 ocupants de quatre embarcacions que van ser albirats en aigües d’Oriola Costa, Altea i Alacant durant el diumenge.

Aquesta onada d’immigrants coincideix amb un estat de la mar en calma i en condicions d’escassa visibilitat, ja que queda només un dia per a la Lluna nova.

Entre les embarcacions que van arribar durant la jornada del diumenge es va localitzar el cos sense vida d’un immigrant que es trobava surant en l’aigua en avançat estat de descomposició. Les restes mortals d’aquesta última persona van ser traslladats anit al port de Cartagena i es pensa que procedeix d’una pastera de fa uns dies, i no de les interceptades en les últimes hores.

Dues pasteres, rescatades en el matí del dilluns

L’embarcació Salvamar, de Salvament Marítim, ha interceptat la pastera entorn de les 9.15 hores i dels deu ocupants hi ha una dona i dos menors, mentre que tots són de procedència algeriana i sembla ser que presenten un bon estat de salut.

L’altra pastera va ser localitzada a les 8.15 hores ja en terra en la cala Moraig del Poble Nou de Benitatxell i van ser localitzats al principi quatre homes per agents de la Guàrdia Civil i posteriorment tres homes més per part de la policia local.