El 112 reforça torns de personal en Nochebuena i Nadal

Un total de 222 persones s'encarregaran d'atendre les crides d'emergències que puguen produir-se en les tres províncies de la Comunitat.

emergencias

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències incrementarà els torns del personal del telèfon d’emergències 112 Comunitat Valenciana en un 15% en Nochebuena i un 6% el dia de Nadal, “amb la finalitat d’atendre amb la major eficàcia i rapidesa possible als ciutadans que criden durant aquestes dates davant qualsevol emergència que poguera produir-se “, segons ha afirmat el director general de la citada Agència, José María Ángel.

En este sentit, José María Ángel ha indicat que des d’este divendres i fins a dilluns vinent, un total de 222 persones entre operadors, coordinadors i supervisors, s’encarregaran d’atendre les crides de qualsevol emergència que poguera produir-se en les tres províncies de la Comunitat Valenciana. A més del personal previst per a aquests dies, el director general ha assenyalat que la plataforma operativa del servei té la capacitat si es fes més gran en funció de les emergències produïdes.

D’aquesta manera, José María Ángel ha recomanat a tots els ciutadans que vagen a realitzar desplaçaments per carretera durant aquest llarg cap de setmana festiu que s’informen de la situació meteorològica abans d’iniciar qualsevol viatge i que extremen totes les mesures de precaució per a evitar accidents de trànsit.

Finalment, el director general ha indicat que la Generalitat, amb aquestes mesures, “perseguix oferir als ciutadans i organismes públics un servei integrat d’informació i comunicacions que optimitze les intervencions en emergències satisfent les necessitats dels usuaris”.

El telèfon 112 Comunitat Valenciana es va posar en funcionament l’any 1999 i, des de llavors i fins a final del passat mes de novembre inclòs, s’han rebut un total de 65.365.250 trucades, mentre que durant l’any 2017 i fins al passat mes de novembre inclòs s’han rebut 2.793.500 trucades.