nocturna

El Circuit de la Dipu fa parada este cap de setmana en la platja de Gandia. La capital de la Safor acull la sexta edició del 10k Nocturn que acudix puntual a la seua cita habitual de l’últim cap de setmana del mes de maig. Es tracta sens dubte d’una de les proves més espectaculars del calendari, ja que al plaer de córrer pel meravellós passeig marítim de la platja de Gandia s’unix també la nocturnitat en què transcorre la segona part de la carrera.

El 10kN s’ha convertit en pocs anys en referència per a molts corredors i és també la prova més atractiva per al públic de fora de la Comunitat Valenciana. En açò té molt a veure el ganxo turístic de la platja Gandia. Hi haurà participants de 17 províncies espanyoles distintes i s’han inscrit corredors de fins a 24 nacionalitats diferents. Bona mostra de l’acollida que té esta prova és que des de fa unes quantes setmanes els hotels de Gandia han penjat el cartell de complet i és que moltes famílies aprofiten l’excusa de la carrera per a fer la preestrena de l’estiu, passant un complet cap de setmana en una de les platges més atractives de la Comunitat Valenciana.

També la prova té gran atractiu entre els participants del Circuit de la Dipu. Més de 700 prendran l’eixida dels més de 2700 que formen el cens complet, encara que sens dubte del que Gandia més pot presumir un any més és de la participació femenina. Fa ja 3 anys que és la prova del Circuit en què percentualment més dones participen i enguany pareix que així tornarà a ocórrer. Un 30% de les inscripcions són de dones. Els clubs també s’han mobilitzat per a participar de la festa del 10k Nocturn de Gandia amb l’Orero Paterna Runners com a entitat més participativa, seguida pels amfitrions del Club Atletisme Safor Delikia i l’altre club de Gandia: el club de Córrer del Garbí. En el rànquing de clubs no falten els habituals del circuit com el Never Stop Running, la Colla del Parotet de Massanassa o el Runners Ciutat de València.

Tampoc faltaran el Cárnicas Serrano i el Gaes Running Team que copen, després de tres proves disputades, les principals classificacions del Circuit i així pareix que continuarà després de la prova de Gandia. El recorregut és molt atractiu per als corredors al tractar-se d’un 10k rapidíssim, totalment pla i amb circuit homologat, per la qual cosa els temps de cada participant quedaran registrats oficialment per la Federació Espanyola d’Atletisme.

Un altre dels atractius de la prova són els nombrosos punts d’animació distribuïts en el recorregut; això, unit a la ingent quantitat de públic que es van a trobar els corredors al llarg del passeig marítim i els carrers per on transcorre la carrera, fan d’este 10k Nocturn de la Platja de Gandia, sens dubte, una de les proves més atractives del Circuit de la Dipu.