eliana

La Volta a Peu de l’Eliana torna al municipi per a celebrar hui la seua XXXVII edició sent ja una de les carreres més consolidades de la província de València i amb major tradició entre les competicions estivals. Actualment és la carrera més antiga de la comarca del Camp del Túria i és que esta 10K va celebrar la seua primera edició en 1982.

Esta prova és la setena carrera del Circuit de Carreras Populares de la Diputació de València de 2019 i està controlada amb sistema de cronometratge mitjançant “XIP”. La distància a recórrer és de 10.000 metres, mesurat amb ​roda topogràfica​, en circuit urbà sent apte per a atletes en cadira de rodes.

Es tracta d’un recorregut molt ràpid, bell i divertit, on l’animació està assegurada en cada metre, per la música i, sobretot, per la involucració amb què els veïns de L’Eliana donen suport i animen a tots els corredors. I és que, si per alguna cosa destaca esta carrera és per ser la ‘carrera del poble’.

L’eixida tindrà lloc esta vesprada a les 20h en la pista d’atletisme del Poliesportiu Municipal de L’Eliana, sent este el mateix punt de la línia de meta on es lliuraran 3 trofeus als primers de la general, tres als primers de cada categoria i tres als primers locals home i dona.

A més, el club l’Eliana Running, organitzador de l’esdeveniment, col·laborarà amb l’ONG Units contra el DIPG per a ajudar en la investigació contra el càncer cerebral que afecta als més xicotets.