Espanya és un país ple de racons i llocs especials que val la pena gaudir. Pobles medievals, de muntanya, mariners… n’hi ha per a tots els gustos i estils.

En 7 Televalencia et proposem 10 dels pobles més bonics i amb major riquesa cultural i històrica d’Espanya que no has de perdre’t. Prepara la teua maleta, les teues sabatilles i deixa’t portar per aquests racons únics.

Albarracín, Teruel (Aragó)

Situat en la província de Aragó, Albarracín destaca per la catedral del Salvador, les seues altes muralles i el seu barri antic en el qual no has de perdre’t l’església de Santa María, el seu Palau Episcopal, la Casa de Julianeta i la Torre Blanca.

Cudillero (Asturies)

Cudillero té vistes espectaculars, descobreix els seus barris de pescadors, les seues vistes,la seua cuina marinera, ambient tot l’any i inspiració literària i artística. Acostar-te al far i a la capella del Humilladero, la seua encantadora joia gòtica. I per descomptat, no et perdes la seua gastronomia, amb el seu deliciós peix, a les terrasses del port.

Santillana del Mar (Cantabria)

Deixa’t portar pels seus carrers amb cases i palaus del segle XVIII, no et perdes la col·legiata de Santa Juliana, el Museu Nacional i el Centre d’Investigació de Altamira, la Platja de Santa Justa i el Zoo que fan que Santillana del Mar siga un dels llocs més bells i rics culturalment de Cantabria.

Combarro, Pontevedra (Galicia)

Aquesta localitat marinera declarada bé d’interès cultural com a conjunt històric, ofereix un paisatge únic en el qual els hórreos i els cruceiros són protagonistes. A més gaudiràs també de les típiques cases de pescadors, més conegudes com a cases mariñeiras, amb porxades que sustenten balcons que en algunes cases són de pedra.

Trujillo, Cáceres (Extremadura)

 Trujillo ha sigut catalogat com a bé d’interès cultural gràcies al seu alcazaba àrab construïda en temps de l’emirat omeya de Còrdova, les seues muralles, els seus carrerons estrets i empedrats que deriven en la plaça Major…que no has de perdre’t.

Cadaqués, Girona (Catalunya)

Este xicotet poble del Alt Ampurdà es caracteritza per les seues blanques cases enfront de les seues xicotetes cales, el passeig al costat del mar fins al far de Cala Nans i els seus estrets i empinats carrerons el converteixen en un dels municipis més turístics de la Costa Brava.

Peñíscola, Castelló (Comunitat Valenciana)

Aquesta localidat medieval endinsada en el mar, es troba situada sobre una penya coronada pel castell templer del Papa Lluna. No has de perdre’t l’Església de Santa María, el bufador, la casa de les petxines i les seues muralles.

Frigiliana, Málaga (Andalucía)

Aquest poble blanc de la comarca de Axarquía té un dels centres històrics d’origen àrab millor conservats d’Espanya. Les seues parets emblanquinades, els seus carrers estrets i les escales que recorren tot l’anomenat Barribarto són part del llegat morisc que li atorguen d’una bellesa i singularitat úniques.