El Musical es consolida com a referent cultural de la ciutat de València

Alberto Sant Joan ha estat amb el seu últim muntatge “Massacri”

El Teatre El Musical es consolida com a referent cultural de la ciutat de València. La sala ha registrat un percentatge d’ocupació del 80% durant aquest últim període que reflecteix l’interès del públic en la proposta cultural que està oferint el TEM. En set espectacles d’aquesta tercera temporada s’ha penjat el cartell de “Sold out”. A l’octubre va arribar el primer ple amb el concert d’Estel Morente. Poc després, un altre concert, en aquest cas de Exquirla, el projecte del Nen d’Elx juntament amb la banda Toundra, va rebre el suport massiu del públic. Un altre dels “sold out” va ser la presència de nou en l’escenari del Musical d’Alberto Sant Joan que va presentar el seu últim muntatge “Massacri”. El 2018 va arrencar de nou amb la platea repleta i sense una butaca lliure per escoltar el nou repertori de María Arnal i Marcel Bagués. Wim Mertens, el compositor clàssic que va triomfar durant la “Ruta del Bakalao,” va esgotar les localitats solament una setmana després d’anunciar-se el concert.

Per la seua banda, la versió de “Vania” d’Àlex Rigola i l’espectacle FlaCoMen d’Israel Galván van rebre també el reconeixement del públic esgotant les entrades.
Una de les novetats d’aquesta temporada ha estat la col·laboració amb el festival “Contorsions” que va celebrar la seva primera edició el passat mes d’abril. El Musical va programar dos espectacles “Udul” i “Soterrani Còsmic”. Una altra de les novetats va ser l’organització al maig, juntament amb el Teatre L’Estel, de la primera edició del festival “Titelles al Cabanyal” que va portar a València a algunes de les companyies nacionals i internacionals més destacades en aquest tipus de gènere.

L’estrena mundial de l’últim treball del dramaturg Rodrigo García “Evel Knievel contra MacBeth” va ser un altre dels esdeveniments més destacats de l’última temporada. Per uns dies, aquesta estrena va situar al TEM en l’epicentre de la creació teatral contemporània europea en ser el primer espai a mostrar la nova i esperada obra de l’artista.
Un dels aspectes nous a destacar durant la passada temporada en El Musical ha estat el gir internacional que ha experimentat la seva proposta. A més de l’estrena mundial de Rodrigo García, la presència en l’escenari de Marina Mascarell, Wim Mertens o Dom la Nena corroboren aquest aspecte.