Diputació i ajuntaments s’alien contra els incendis

La Corporació provincial impulsa ajudes d'1'5 milions d'euros per a afavorir la inversió municipal en gestió forestal sostenible.

La Diputació de València posa a disposició dels ajuntaments una nova línia d’ajudes valorades en més d’un milió i mig d’euros. Este nou compromís de la Corporació provincial s’ha presentat hui amb el propòsit d’afavorir la inversió municipal en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis.

Esta nova línia d’actuació naix a més amb l’objectiu d’acabar amb “l’abandó” en polítiques de prevenció. Una situació que la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, no ha dubtat en denunciar.

Entre les mesures adoptades es troba l’adequació de sendes i camins forestals, l’eliminació d’espècies invasores i la recollida de residus. Tot un seguit de actuacions amb les que, en paraules del diputat Josep Bort, “se salda un deute pendent amb els municipis”.

La previsió elaborada per la pròpia Diputació és que més de 100 localitats puguen beneficiar-se d’estes ajudes. I és que amb elles es lluitarà per evitar incendis i protegir així el medi ambient de tots els valencians.