Un desfile, pregón y una traca corrida inician la Gran Fira de València

El pasacarrer arrancarà a la plaça de la Reina per atravesar Sant Vicent fins la plaça del Ajuntament

Gran Fira de Juliol

Este cap de setmana comença la Gran Fira de València amb diverses activitats programades, tornarà a donar el tret de sortida d’una celebració que, durant tot un mes, servirà de motor cultural, social i econòmic per a la nostra ciutat. El tret de sortida oficial serà el dissabte, a partir de les 19.30 hores, amb la cercavila inaugural i ‘l’Encesa’ de la Fira, a les 21 hores, amb una traca correguda per tercer any consecutiu. El pregó inaugural correrà aquest any a càrrec de Carolina Ferre, periodista valenciana que en l’actualitat presenta un magazín en “À Punt Directe”.

La traca correguda també tindrà la seva importància com a punt d’inici de les activitats, es tracta d’una manifestació pirotècnica autòctona integrada en el cicle ‘Els focs de la Fira’. La cercavila arrencarà a la plaça de la Reina per travessar Sant Vicent fins a arribar a la plaça del Ajuntament. Com a novetat, aquest any s’incorpora la ratapinyada Valentí a la desfilada inaugural, que estarà presidit per la Quiqueta, personatge històric de la Gran Fira. Juntament amb la geganta desfilaran diversos grups folklòrics i de teatre de carrer, acompanyats per grans elements coreogràfics i d’animació per configurar un espectacle inaugural que combini tradició i modernitat.

Després, a les 22:30 hores, també a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc una de les activitats més reeixides en les passades edicions, el cinema karaoke. A la plaça es projectarà el musical “La La Land”, que estarà amenitzat per un grup d’actors que amb les seves coreografies i balls animaran al públic a sumar-se i formar part de la pel·lícula.

El diumenge la fórmula es repetirà amb la projecció de ‘La bella i la bèstia’, a les 20:00 hores, al mateix espai i en una sessió d’aquest particular cinema a la fresca orientat també per al públic infantil.

Les activitats del cap de setmana inclouran també les primeres preseleccions falleres que se celebren en els Jardins del Palau (de Quatre Carreres, Pla del Real – Benimaclet, El Pilar – Sant Francesc, Patraix i la Malva-rosa – el Cabanyal – Beteró). També estaran els Taronja Games i la XXII Seven International Rugbi Platja, organitzats per la Fundació Esportiva Municipal.

La programació la complementen el dissabte a la nit el festival Serenates a les 22.30 hores al Centre Cultural La Nau, també el diumenge, i ‘Comanches’ d’Enric Montaner i Leco Badia, DJ Set, al parc d’Aiora a les 23.30 hores. El diumenge, a més, es podrà gaudir de la III Tornada Ciclista València Fèmines, el taller ‘Guerres i molt més’ a l’aula taller del Museu de Prehistòria a les 11.00 hores. Per la seva banda, l’obra de teatre ‘Els pobles’ de Rosi Cózar es podrà gaudir al pati del Centre Cultural la Beneficència a les11.30 hores, els balls de folklore valencià en la Beneficència seran a les11.30 hores, les visites guiades al Museu Valencià d’Etnologia són a les 11.30 i 12.45 hores, al Museu de Prehistòria a les 12.00 hores, els tallers didàctics ‘Lluna i el viatge extraordinari’ en el Museu Valencià d’Etnologia a les 12.30 hores i dues propostes específiques al barri de Russafa, on la plaça del Baró de Corts acollirà la Quina Fira amb Carles Cano, cuentacuentos a les 20 hores i l’espectacle de teatre d’improvisació ‘Subit!’ serà a les 21.30 hores. Aquestes representacions suposaran la primera de les visites del Correfira, l’escenari mòbil que aquest any visitarà 15 barris de la ciutat.