zona

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat en roda de premsa el nou contracte de licitació de l’ORA que tindrà una vigència de 5 anys i un pressupost base de licitació de prop de 34 milions d’euros.

Esta licitació, que està previst aprove la pròxima Junta De Govern Local, introdueix la creació de zones d’aparcament exclusivament residencial, el control mitjançant lectura de matrícula i la renovació de tots els parquímetres amb unitats d’última generació.

«Els trets característics són que introduïm parquímetres d’última generació gestionats per una APP mòbil que s’integrarà en l’APP València. A més tindrem una millor gestió de totes les plaça de l’ORA, en les quals introduïm les places de Zona Verda. Es farà un control de vehicles elèctrics (exempts del pagament de l’ORA), de les places de càrrega i descàrrega i de les places de mobilitat reduïda», ha ressenyat igualment el regidor.

Giuseppe Grezzi en la roda de premsa sobre la licitació del nou contracte de l’O.R.A.

NOVA ZONA VERDA

El regidor de Mobilitat Sostenible ha destacat com una de les principals novetats que aportarà el nou contracte l’aparició d’una nova tipologia de zona, la Zona Verda. Esta Zona Verda, estacionament exclusiu per a residents, se suma a les actuals Zona Blava, d’estacionament en rotació, i Zona Taronja, d’estacionament d’ús mixt (rotació i residents).

En este sentit, el plec estableix que es prioritzaran els barris dels districtes 1, 2, 3, 13, 14 i 15: Ciutat Vella, Russafa, Pla del Remei, Gran Via, La Roqueta, Botànic, Benimaclet, Sant Josep-La Vega Baixa i Orriols, sempre ateses les demandes veïnals; «encara que el plec deixa oberta la possibilitat a atendre més peticions que serien estudiades tal com s’estableix en este».

Les zones amb estacionament regulat, tant en la modalitat de rotació com de residents i mixtes, inclouran un nombre mínim de places per a les persones amb mobilitat reduïda, càrrega i descàrrega i motocicletes, de manera que atenga les necessitats del barri.

Com s’ha indicat, el control es realitzarà mitjançant agents i mitjançant vehicles dotats amb sistemes de lectura de matrícula, la qual cosa permetrà que en les zones verdes no siga necessària la instal·lació de parquímetres, ja que el control de l’estacionament es realitzarà mitjançant identificatiu de resident i lectura de matrícula.