Xirivella exigeix insoronizar els habitatges afectats per les noves rutes dels avions

Sol·licita a Foment actualitzar la zona més afectada pel pas dels aeroplans i la possibilitat d'eliminar els vols nocturns per al descans de la ciutadania.

aviones

L’Ajuntament de Xirivella ha demanat novament al Ministeri de Foment que s’actualitze l’anomenada empremta acústica -la zona més afectada pel pas dels avions- per aconseguir que més veïns i veïnes puguen beneficiar-se de la insonorització de vivendes.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, que representa els municipis afectats pel pas dels avions de l’aeroport de València en la Comissió Mixta, ha enviat una carta adreçada al ministre de foment on explica que l’empremta acústica és més ampla que la que s’utilitza actualment per al pla d’aïllament acústic. Les dades en què es basa el pla vigent són de 2009 i, per tant, no s’ajusta a la realitat del pas dels avions.

«Una vegada més posem esta situació damunt de la taula. Només és una qüestió de voluntat política que es reconega l’escenari real i les greus molèsties que patim pel tràfic aeri. El Consell de Ministres ha d’aprovar d’una vegada per totes el Reial Decret de les servituds acústiques prenent com a referència les dades publicades recentment en el mapa estratègic de soroll (MER III)», assegura el regidor.

En la carta també demana que les ajudes del Ministeri per a insonoritzar les vivendes contemplen sistemes d’aïllament tèrmic, ja que durant bona part de l’any les finestres han d’estar obertes per les altes temperatures i igualment s’escolten els avions. A més, sol·licita que les actuacions es facen a totes les finestres del conjunt de la vivenda.

Per últim, el regidor també insistix en la possibilitat d’eliminar els vols nocturns per a garantir el descans de la ciutadania.