Aquest dilluns es compleixen 25 anys d’un dels més macabres, tràgics i tèrbols crims que s’han comès a Espanya: El crim de les xiquetes d’Alcàsser. Este va tenir lloc al novembre del 1992 i va acabar quan un 27 de gener del ’93 es van trobar els cossos sense vida de Miriam, Toñi i Desirée en una muntanya pròxima al pantà de Tous.

El brutal assassinat de les tres xiquetes va mantenir en suspens a tot el país durant més de dos mesos i el posterior seguiment mediàtic del dolor de les seues famílies i la recerca forense i policial van donar motiu al que nombrosos analistes han arribat a denominar l’inici de la «telebrossa».

La versió oficial dels fets assegura que les jovens d’entre 14 i 15 anys van ser violades i torturades fins a la mort pel pròfug Antonio Anglés i el seu còmplice Miguel Ricart.

El 29 de novembre de 2013, Ricart , l’únic condemnat pels crims, va abandonar la presó d’Herrera de La Manxa, amb 44 anys i vint-i-u d’ells entre reixes. No obstant això, Antonio Anglés, considerat l’autor material dels fets, encara és buscat per la Interpol.