Ximo Puig:
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en rueda de prensa.

La Generalitat provarà aquest divendres un decret llei per a sancionar a aquells que incomplisquen les mesures sanitarias destinades a frenar la pandèmia. Així ho ha anunciat el president del Consell, Ximo Puig, després de la reunió de coordinació de seguretat.

Segons Puig, aquest decret plasmarà el règim sancionador per a aquelles persones, entitats i empreses que no complisquen amb els objectius marcats per l’autoritat sanitària davant la situació ocasionada per la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Segons el cap de l’Executiu valencià ha assegurat que les mesures “són fonamentals”. “Cal tornar a insistir. El virus està fora, està molt present i està ressorgint, desgraciadament, amb molts brots en tota Espanya“.

Puig ha reconegut que la Comunitat Valenciana “està millor que altres comunitats autònomes, però no volem estar pitjor”. “Per a això, per a no anar a pitjor, hem de ser estrictes en el compliment de les normes que hem establit. L’ús de la màscara, la distància interpersonal, la qüestió higiènica bàsica i la ventilació d’espais“.

Ximo Puig amb Ana Barceló, Gabriela Bravo i Gloria Calero en la reunió de coordinació de seguretat.

“PODEM DESEMBOCAR EN UN EMBÓS QUE SERÀ MOLT NEGATIU”

“Hem de ser més exigents, més autoexigentes que mai. Si no, podem desembocar en un endarreriment que serà molt negatiu per a tots. La millor aposta per la reactivació econòmica és parar la pandèmia i aquest és el compromís fonamental de la Generalitat”.

“En aqueix sentit hem establit la unitat d’acció amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Mantindrem, prèviament a la publicació d’aquest decret llei, converses amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i amb la pròpia Delegació del Govern perquè cadascun puga aportar amb l’objectiu de ser el més eficients possible en la lluita contra la pandèmia”, ha conclòs Puig.