Ximo Puig adelanta la vacunación de treintañeros y anuncia nueva fecha

“Juliol serà el mes de la vacunació dels menors de 40 anys”. Així ho ha assenyalat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig. El socialista ha expressat que la vacunació “és una prioritat” per al seu Govern. Per tant, ha avançat que a partir del dilluns que ve 5 de juliol començaran a vacunar a la franja d’edat de 30 a 39 anys. “Dotze dies abans del que es preveu”, ha afegit.

D’aquesta forma, en els pròxims dies començaran a rebre el famós SMS els valencians d’aquestes edats. A diferència d’aquests, els joves d’aquesta franja de residents en les zones bàsiques rurals ja estan sent vacunats. Així ho ha explicat el president durant la compareixença en la qual s’anunciaven les noves mesures per a aquest estiu.

El president també ha aprofitat la trobada per a explicar que les vacunades autoritzades per a aquest rang d’edat són Pfizer i Moderna. Respecte a Janssen, Puig ha anunciat que estaran pendents de l’EMA per si s’autoritzara aquesta franja.

On han rebut ja la vacuna els treintañeros?

En alguns punts de la Comunitat Valenciana va arrancar aquest dilluns la vacunació dels treintañeros. Es tracta principalment de localitats de l’interior encara que l’objectiu és arribar a la totalitat de l’autonomia al més prompte possible.

El 17 de juliol era la data prevista per a immunitzar a aquesta franja d’edat. No obstant això, el president ja ha anunciat aquest dimarts que s’avançarà.