El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat que la nova executiva del partit solament tindrà quaranta membres, serà paritària i innovadora. Puig també ha desitjat que el proper congrés que se celebrarà a final de mes a Elx, siga tranquil.

El líder dels socialistes valencians ha admès que en el passat sí va tenir alguna diferència amb el secretàri general del PSOE, Pedro Sánchez però ara, diu, no veu convenient cap tipus d’allunyament ja que no té cap tipus d’apriorisme ni contra el secretari general ni contra cap membre” de l’Executiva federal.

Puig ha reconegut que el resultat de les primàries li dóna legitimitat per a conformar la nova direcció del PSPV, que en la seua opinió ha de donar resposta a la “transició” que han viscut d’un partit en l’oposició a un partit de govern. I la fórmula que ha plantejat ha sigut la d’escoltar a tots i incorporar la idees proposades des d’una altra candidatura.

Puig ha defensat que el PSPV “està molt viu” i que ara té un “plus de responsabilitat” que ha de gestionar “adequadament” després d’haver recuperat un paper institucional important en els Ajuntaments i en la Generalitat.