La Comunitat Valenciana entra en un nuevo escenario de restricciones
Un grupo de amigos pasea por la calle Marqués de Sotelo de Valencia.

La Comunitat Valenciana arrancarà un nou escenari de restriccions. La cinquena ona continua creixent encara que en “una incidència inferior” a les anteriors, segons paraules del president de la GeneralitatXimo Puig.

El cap del Consell ha presidit aquest matí la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. Puig ha arrancat la compareixença fent referència als casos d’UCI i hospitalitzacions, unes xifres que tornen a estar en els nivells de març i que s’han doblegat en les últimes dues setmanes. No obstant això, ha insistit en l’eficàcia de la vacunació per a evitar la mortalitat, una taxa que es manté en nivells mínims.

Respecte a les mesures, Puig ha anunciat l’ampliació del toc de queda de 01.00 a 06.00 hores. El Consell ja ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) l’autorització. En ella han demanat la seua aplicació en 77 municipis de la Comunitat. Aquest afectarà 2,6 milions d’habitants, la meitat de la població valenciana.

D’altra banda, també es ha sol·licitat al TSJCV la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones. Aquesta mesura ja està en vigor en tota l’autonomia i per tant seria una nova pròrroga.

La diferència resideix en el temps de duració perquè la Generalitat ha sol·licitat una ampliació superior. En aquesta ocasió les mesures no tindrien una aplicació de dos setmanes i es prolongarien fins al 16 d’agost.

MODIFICACIÓ DE LES RESTRICCIONS

Respecte a la resta de mesures, Puig ha assenyalat que es mantenen les mateixes encara que amb tres canvis:

  1. Els aforaments en els espectacles i celebracions es redueixen al 50% en interiors amb un màxim 1.500 persones. A més, hauran d’acabar abans de les 00.30 hores.
  2. L’aforament en recintes esportius queda reduït al 50% amb un màxim de 1.500 persones.
  3. També es redueix l’aforament en les piscines recreatives al 50%.