Pedro Sánchez assistirà a l’acte institucional del 9 d’Octubre en el Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat ha informat que la Comunitat disposarà del 10% de les inversions regionalitzades de l'Estat en 2019.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el president del Govern, Pedro Sánchez estarà present en els actes institucionals del 9 d’Octubre en el Palau de la Generalitat, sent est el primer president espanyol que assisteix a aquesta celebració del dia de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el mateix Puig després de la reunió que els dos mandataris han mantingut en el Palau de la Moncloa.

Entre els punts a destacar, el cap del Consell ha comptat la Comunitat disposarà del 10% de les inversions regionalizades de l’Estat en 2019, una quantitat que s’equipara amb el que “correspon a la Generalitat” per a “eixir de l’actual situació de marginació i discriminació”.

Puig ha agraït la “cordialitat” i el “compromís” de Sánchez, qui ha promès que que té el compromís del Govern de dotar el pròxim pressupost amb “mesures extraordinàries per a les regions especialment infrafinançades”, i ha incidit en el compromís d’incrementar el cofinançament de la dependència, des de l’actual 12% que sufraga l’Estat, fins a aconseguir el 50% en els pròxims anys.

Sobre el deute regional, segons Puig notablement condicionada pel infrafinançament i el Fondo de Liquiditat Autonómia (FLA), s’ha aconseguit el compromís de “analitzar amb serietat” la possibilitat de “mutualitzar” aquest deute o cercar una “fórmula de compensació”.