El president de la GeneralitatXimo Puig, ha convocat hui la comissió Interdepartamental per a estudiar les recomanacions per a Nadal. En el comitè s’espera que el líder del Consell llance un missatge de prudència a tota la població i expose les seues propostes.

La conferència de presidents autonòmics, que se celebrarà este dimecres, es realitzarà de forma online i estarà encapçalada per Pedro Sánchez. En aquesta reunió telemàtica, s’intentarà arreplegar les propostes comunes aplicables en les celebracions nadalenques.

De moment, la comissió Interdepartamental s’ha convocat per a les 13.15 de hui. Una vegada concloga arrancarà una roda de premsa per a informar de tots els detalls de la trobada. Aquesta podrà seguir-se en directe en la web de 7 Televalencia.

Actualment, Espanya es troba a punt d’entrar en zona de risc extrem de transmissió de coronavirus. Els casos de contagis continuen augmentant i la incidència es continua elevant i sense indicis de descens.

PRUDÈNCIA I PRECAUCIÓ DE CARA A LES FESTES NADALENQUES

Davant aquest context, Ximo Puig optarà per transmetre un missatge als valencians en el que es demanarà que s’extremen les precaucions de cara a les dates nadalenques. També es preveu que defense l’ampliació del passaport Covid a més establiments públics.

Una altra mesura en la qual posarà l’accent el president de la Generalitat és en la vacunació. Ara mateix, la campanya concentra als menors de 12 anys i a les dosis de reforç per als majors de 60 anys. No obstant això, aquestes mesures es podrien veure endurides si es continua disparant la incidència per coronavirus. No obstant això, el factor rellevant de cara a prendre restriccions més dràstiques serà la pressió hospitalària.

Així, d’elevar-se exponencialment aquestes dades de cara a la fi d’any, no es descarta l’aprovació de restriccions com el toc de queda o el límit de tancament d’establiments.