peatonalizacion plaza ayuntamiento

El Ajuntament de València ha destapat un nou frau a l’hora de realitzar gestions del padró municipal. Es tracta de la web gestoclip.com, una pàgina que cobra 40 euros per una gestió que és gratuïta.

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha sigut el responsable d’alertar sobre aquesta nova estafa. Sanjuán ha explicat que es tracten d’uns tràmits que només es poden realitzar a través de les webs oficials. També ha recordat que aquest pot gestionar-se presencialment des de les mateixes oficines municipals amb cita prèvia.

A més, el regidor ha assenyalat que “no hi ha cap empresa, web o tercers que puga agilitar, facilitar o substituir a l’Ajuntament en aquest tràmit. Per tant, si hi ha algun ciutadà al qual li exigisquen diners per fer el tràmit padronal, aquests diners ni li ho exigeix l’Ajuntament ni és garantia que el tràmit es produïsca”.

UNA VEÏNA DE VALÈNCIA, CLAU PER A DESTAPAR EL FRAU

Segons ha comunicat Sanjuán, va ser una veïna de València qui va informar sobre l’ocorregut. Aquesta va procedir al pagament de 40 euros per un servei que mai va arribar a realitzar-se. “Ens va dir que havia entrat en internet i que una web amb aparença d’oficialitat, s’oferia a prestar tràmits de padró previ pagament”.

A aquest fet es va sumar que l’Ajuntament va detectar un augment de les trucades de consultar sobre la gestió. Tots els dubtes residien en quin era la taxa de cobrament pel padró.

Després d’això, es van traslladar els fets a l’assessoria jurídica municipal per a interposar una denúncia davant la Fiscalia.