Los vecinos de Biar recibirán una tercera dosis tras un error de Sanitat
Una enfermera vacuna a una joven en la Ciudad de las Artes. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

El Hospital Clínic de València es troba en procés de captació de voluntaris per a la vacuna espanyola. Aquest assaig clínic pertany a la fase III de la vacuna contra la Covid-19 d’HIPRA, segons han assenyalat des del centre hospitalari.

Per a participar en aquest estudi, els voluntaris deuen haver rebut almenys una vacuna d’AstraZeneca, Janssen, Pfizer o Moderna. No obstant això, també podran participar aquelles persones que hagen passat la covid en algun moment.

Les persones interessades en el voluntariat han d’emplenar un formulari previ. A més, han d’enviar un email a evacunacovid_hcv@gva.es. Després, una vegada hi haja llum verda, s’iniciarà aquest assaig.

Es calcula que està previst que comence a mitjan aquest mes de gener. Prèviament a l’inici de l’assaig, es contactarà amb els voluntaris per a explicar-los “amb detall” en què consisteix aquesta fase.

Des del centre mèdic, recorden que el voluntari és “una figura clau en qualsevol investigació mèdica”. Des de l’hospital comenten que permet “seguir avant amb un projecte tan ambiciós com el desenvolupament d’una vacuna contra la Covid-19”.

De rebre aquesta autorització, HIPRA iniciarà aquesta fase en la qual necessita 3.000 voluntaris. Aquest procés es durà a terme en 15 hospitals espanyols. A més, també es realitzarà en altres països d’Itàlia i Portugal, segons informa l’empresa a Levante-EMV.

S’ESTIMA QUE LA VACUNA ESPANYOLA ARRIBE A MITJAN 2022

Així, la previsió és tenir la vacuna en el segon trimestre d’aquest 2022. S’espera que aquesta vacuna tinga una capacitat de producció de 600 milions de dosis. No obstant això, aquesta xifra es podria duplicar en 2023.

Així mateix, l’Hospital Clínic ja va participar al novembre en l’estudi d’HIPRA en fase IIb. En aqueix cas, se cercaven voluntàries majors de 18 anys. A més, havien d’haver rebut la vacuna Comirnaty de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19 com a mínim 6 mesos abans.

En aquells dies, alguns voluntaris van rebre una dosi de reforç de la nova vacuna en investigació. A altres voluntaris, se’ls va injectar una vacuna comercialitzada. Des de llavors, se’ls ha fet un seguiment de fins a un any per a conèixer la seua immunitat.

L’estudi està sent avaluat pel Comitè d’Ètica de l’Hospital Clínic de Barcelona. També compta amb l’avaluació de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS). Així, la participació de diferents hospitals espanyols serà clau per al desenvolupament d’aquesta nova vacuna espanyola.