volta valencia

Del 5 al 8 de setembre se celebra la IX Volta Ciclista a la Província de València. Una prova de categoria elit i sub-23, en la qual competiran més d’una vintena d’equips de diversos països, amb una àmplia representació nacional.

Entre els participants destaca la Selecció Espanyola Júnior, dirigida per Francisco Javier Cerezo, que utilitzarà la carrera valenciana per a preparar el pròxim Mundial, que es disputarà entre el 22 i el 29 de setembre en Yorkshire.

L’eixida de la Volta ciclista tindrà lloc el dijous 8 des de València i l’etapa final serà el 8 de setembre a Montcada. D’aquesta manera, les nostres carreteres valencianes continuaran gaudint del ciclisme d’elit, després del pas de la Volta a Espanya per municipis com El Puig, L’Eliana i Cullera fa tan sols una setmana.

El nou diputat de Joventut i Esports, Andrés Campos, ha volgut posar en relleu “la importància d’aquest tipus d’esdeveniments per a fomentar la vertebració del territori i la unió dels pobles de la província”. Per part seua, l’organitzador de la Volta ciclista, Amadeo Olmos, ha agraït el suport d’institucions i patrocinadors, i ha destacat al seu torn l’origen d’una carrera “pionera en la seua categoria”.

volta
Acte de presentació de la IX Volta Ciclista en la Diputació de València.

El recorregut

La competició constarà de 4 etapes amb un terreny variat, i un quilometratge similar al que es trobaran els convocats pel combinat nacional per a la cita mundialista. Especialment l’etapa cronometrada que tindrà lloc el divendres 6 de setembre en el municipi de Lliria, sobre una distància de 22 quilòmetres.

Abans, el dijous 5, se celebrarà la primera etapa entre València i Riba-roja de Túria, amb una distància de 130 km i un perfil escarpat. L’endemà passat tindrà lloc l’etapa regna, que es disputarà el dissabte 7 amb un exigent recorregut de 125 quilòmetres, en el qual es pujaran 5 ports de muntanya, un d’ells de segona categoria i la resta de tercera. S’eixirà des de Llaures dels Olmos i la meta estarà situada després d’un explosiu final en l’alt del pantà de Benaixeve.

El diumenge 8 de setembre es completa aquesta novena edició del Trofeu Diputació, amb la disputa de l’última etapa, que transcorrerà pel circuit semiurbà de Montcada, al qual els ciclistes donaran un total de nou voltes que sumen 122 quilòmetres.

La ronda valenciana forma part del calendari nacional de la Federació Espanyola de Ciclisme, i és una de les últimes oportunitats de la temporada perquè els ciclistes es deixen veure pels directors d’equip i seleccionadors que acudiran a l’esdeveniment. A més del guanyador de la classificació general, es repartiran altres mallots als diferents guanyadors de les classificacions per punts, muntanya, metes volants, categoria sub-23 i millor corredor de la Comunitat Valenciana.