Pedro Sánchez asiste al acto de presentación de la nueva gigafactoría de baterías del Grupo Volkswagen y Seat en Sagunt.

El Grup Volkswagen ha confirmat que seguirà avant amb la construcció de la gigafactoria de bateries en la localitat valenciana de Sagunt. Després de setmanes d’incertesa, la companyia ha arribat a un acord amb el Govern. Volkswagen ha acceptat així els 397,3 milions d’euros preasignados en el Perte VEC (Vehicle Elèctric i Connectat) encara que continuarà cercant fons.

“Hui és un dia històric per a tots nosaltres. Fem un pas estratègic: SEAT S.A, el Grup Volkswagen, PowerCo i les empreses del projecte Future: Fast Forward, hem acceptat la resolució del PERTE VEC i conjuntament invertirem 10.000 milions d’euros a Espanya“, ha assenyalat el president de SEAT S.A., Wayne Griffiths, en un comunicat.

Griffiths ha destacat que “és un primer pas”. No obstant això, ha afegit que continuaran estudiant solucions per a desenvolupar el seu “ambiciós pla d’electrificació”. Amb aquest acord, Espanya tindrà la seua primera planta de bateries a Sagunt. Aquesta arribarà de la mà de PowerCo Spain. A més, el Grup Volkswagen electrificarà les fàbriques de Martorell i Pamplona.

Terreny de Parc de Sagunt on s’instal·larà la gigafactoria de Volkswagen. / AJ. SAGUNT

Així mateix, s’ha anunciat que SEAT S.A. està liderant des d’Espanya el desenvolupament dels cotxes de la plataforma Small BEV per al Grup Volkswagen. El projecte democratitzarà l’accés a la mobilitat sostenible a Europa amb cotxes elèctrics “made in Spain”.

Segons ha avançat Griffiths, aquest pla “impulsarà la transformació de la nostra indústria”. De la mateixa manera, apunta que “ajudarà a crear milers de noves ocupacions i a mantenir la competitivitat del país”.

“L’acceptació del PERTE per part Volkswagen i SEAT S.A. és una mostra del ferm compromís amb Espanya i Europa”. “Fa 70 anys SEAT va posar Espanya sobre rodes i ara posarem a Espanya sobre rodes elèctriques”, ha conclòs Griffiths.