Visita

El Col·legi de l’Art Major de la Seda de València ha obert les seues portes a les comissions falleres. Així els seus representants poden acudir, vestits de fallers, per a realitzar algunes fotografies en el seu històric edifici. Una iniciativa que se suma a la lluita de la campanya #salvemlaindumentaria, per a demostrar que les Falles continuen vives.

L’acolliment ha tingut gran èxit. Més de 250 comissions han acudit a fotografiar-se a les sales d’aquest museu. Una campanya duu a terme amb molt d’esforç per l’organització, qui ha hagut de crear un protocol COVID-19. A més de comptar amb nombrosos voluntaris perquè tot fluïra sense cap contratemps.

“Entenem que el Col·legi de l’Art Major de la Seda té el compromís d’obrir-se al poble i de transmetre la cultura valenciana. Ha sigut un gran esforç per a nosaltres organitzar a més de 250 comissions falleres en tan poc temps i complint tota la normativa marcada per la COVID-19. No obstant això, tot gran esforç té una gran recompensa, i ha sigut la de veure com tantes comissions es bolcaven en suport a la campanya #Salvemlaindumentaria i mostraven tant afecte i respecte per aquesta institució”, afirma María Luisa Llorens, secretari del Col·legi de l’Art Major de la Seda.

Una visita sota control

En l’entrada al Museu de la Seda es comprovava la identificació de cada comissió. A més, es prenia la temperatura als representants d’aquestes, sent un màxim de quatre persones més el fotògraf. Cada 30 minuts es permetia a una comissió accedir a una de les sales habilitades, amb temps suficient entre unes i unes altres per a garantir la ventilació de l’espai. Finalment, el recorregut acabava passant per la botiga i els telers de l’edifici.

Lamentablement, hi ha moltes que no han pogut acudir a causa de l’aforament limitat amb el qual s’ha comptat. Per això, s’està plantejant la possibilitat d’obrir l’agenda alguns dies més per a donar cabuda a totes les Falleres Majors i Presidents de comissions que no hagen pogut acudir durant aquestes setmanes.