villancicos

La Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València aproparà les nadales als barris de la ciutat en una nova mostra de l’aposta per la descentralització que està fent el Govern de la Nau no sols de l’ornamentació nadalenca sinó també de tota l’oferta lúdica coordinada des del consistori.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat “la potenciació del repertori tradicional valencià de les festes de Nadal amb l’actuació de diversos cors, combinant el repertori tradicional amb la tradició musical coral” i ha recordat que “una vegada més, l’Ajuntament aposta per apropar la cultura tradicional valenciana als diferents barris de la ciutat”.

Esta iniciativa, en col·laboració amb la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana i altres entitats, redunda en la voluntat de la Regidoria de Cultura Festiva d’acostar el Nadal als barris, ja demostrada amb diverses iniciatives com la instal·lació d’arbres de Nadal, la il·luminació nadalenca en diversos barris i pobles de la ciutat o la novetat d’enguany amb una nova carrossa de la Bústia Reial que amb caràcter previ a la Cavalcada de Reis visitarà diversos punts de la ciutat per arreplegar les cartes als Reis d’Orient.

A més, es potencia la difusió del repertori musical tradicional d’estes festes de Nadal, donat que “el cançoner de Nadal és un dels més extensos de la tradició musical popular”. Fuset ha garantit que “tots els ciutadans i les ciutadanes de la nostra ciutat podran disfrutar d’activitats nadalenques a prop de casa i alhora continuem creant pols d’atracció que també permetran dinamitzar el xicotet comerç de la nostra ciutat”.

El darrer 4 de desembre la plaça de l’Ajuntament ja va acollir, amb motiu de l’encesa de la il·luminació nadalenca, l’actuació dels Xiquets Cantors Divisi i dels cors escolars del CEIP Comunitat Valenciana, del CEIP Lluís Guarner i del Centre Escolar Marni.

Calendari d’actuacions

La pròxima cita serà este dissabte, dia 16, a les 12 del migdia en l’esplanada del metro d’Aiora, al carrer de Just i Pastor. També n’hi haurà nadales als mercats d’Algirós, Benicalap, Cabanyal, Rojas Clemente i Russafa, en coordinació amb la Regidoria de Comerç i l’edil Carlos Galiana. A més, les nadales també arribaran a la plaça de Patraix i la plaça de la Reina acollirà un concert nadalenc a les 19.30 hores.

Dijous 21 de desembre a les 18.30 hores la plaça de l’Ajuntament serà l’escenari del concert TubaNadal 2017, amb protagonisme per a 80 instruments de vent i 80 veus infantils, organitzat en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música de València. L’endemà, divendres 22, de vesprada hi haurà una Ronda de Nadal pel carrer de les Avellanes, organitzada en col·laboració amb el Grup de Danses Alimara de la Societat Coral el Micalet.

Dissabte 23 les nadales arribaran a les 12 del migdia als mercats de Benimàmet, Castella, Mossén Sorell, Natzaret i Torrefiel. També es podran disfrutar a la plaça de l’Actor Luis Ramírez, als Orriols; a la plaça del Doctor Torrens, a Montolivet, i al carrer de Juan Ramón Jiménez, 22, al barri de Malilla.

Les dos darreres actuacions seran diumenge 24 a les 12 del migdia a la plaça de la Reina i dimecres 27, a les 18 hores, al Saló de Cristall de l’Ajuntament amb un recital de nadales tradicionals amb la col·laboració del grup Nadales Valencianes.