“Menos cajetilla y más zapatilla”, ha sigut el lema d’esta díhuit Setmana sense Fum que conclou hui, en el dia mundial sense tabac. Esta campanya organitzada per la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària pretén animar als fumadors a fer un intent per deixar de fumar i a fer esport.

La seua principal premissa: sensibilitzar la població a través de distintes accions, coordinades amb els centres de salut.

El tabaquisme és una malaltia crònica i addictiva i un hàbit difícil d’abandonar. Per això, esta campanya tracta de que els ex fumadors canvien la nicotina per l’exercici, activitat que els ajudarà a superar la síndrome d’abstinència.

Segons rebel·len les enquestes anuals, des de la implantació de la llei de mesures sanitàries enfront del tabaquisme, els fumadors que han intentat deixar de fumar ha anat cada any en augment.

En el cas de la Comunitat Valenciana, les xifres són encoratjadores, en els últims huit anys el percentatge d’ex fumadors ha augmentat aproxidament un quaranta-cinc per cent. Tot i que encara queda molt per fer, els valencians estem en el bon camí. Amb prevenció i el desenvolupament de programes antitabac el futur sense fum està cada vegada més prop.