Viajar en Metrovalencia será gratis todos los domingos hasta verano
Un tren de Metrovalencia en la nueva Línea 10 a su paso por la Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Viatjar els diumenges en Metrovalencia no tindrà cost per als usuaris durant els pròxims tres mesos. La mesura ha sigut anunciada en la sessió de control d’aquest dijous dins de la presentació del Pla Reactiva. La iniciativa naix com a resposta a la crisi econòmica generada per la pujada de preus i la guerra d’Ucraïna.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut el responsable de comunicar la proposta en la seua compareixença. Segons ha assenyalat, l’objectiu és fomentar la baixada de la inflació i incentivar el transport públic.

A més, la mesura també cerca ajudar a les famílies valencianes que estan patint l’augment dels preus del mercat; avançar en la transició ecològica; i guanyar nous usuaris de la xarxa de la Generalitat.

La mesura, encara sense data d’arrancada, es mantindrà vigent durant tres mesos. Aquesta no sols afectarà a Metrovalencia sinó també al Tram d’Alacant i al Tram de Castelló. Segons han avançat, s’estima que un total de 110.000 valencians es beneficien de la gratuïtat perquè és el nombre de viatgers que fan ús dels serveis de FGV durant l’últim dia de la setmana.

Aquesta ajuda complementària del Consell se suma així a la baixada de preus del transport públic. Aquest 2022 s’han reduït un 50% les tarifes i s’ha impulsat la integració tarifària.