calor

Cada vegada queda menys per a acomiadar la primavera i donar la benvinguda a l’estiu el pròxim 21 de juny. Enguany tot apunta a que serà molt calorós a Espanya amb temperatures més altes del normal.

Segons han anunciat des de Eltiempo.es, l’estiu podria arribar a ser “molt càlid” o “extremadament càlid” en alguns punts del país. El normal és que la mitjana de temperatures màximes registrades en els tres mesos estivals siga de 28-29 graus. No obstant això, aquest estiu podria ser 2 graus més.

Les primeres previsions parlen que la costa llevantina, Balears, el nord-est de Galícia i el Cantàbric Oriental podrien tenir un estiu més càlid del normal amb temperatures per damunt de la mitjana.

No obstant això, aquesta estació encara serà més anòmala a l’interior d’Espanya. La mitjana dels mercuris d’aquest 2022 podria ser 1r més alta que el passat estiu. A més, aquesta anomalia serà més palpable a l’interior nord-oest. A Castella i Lleó, nord d’Extremadura i sud-est de Galícia la temperatura podria pujar fins a 2° o més que la mitjana habitual.

SERÀ UN ESTIU PLUJÓS?

Encara que els mesos de juny a setembre es caracteritzen pel sol, la calor i el bon temps també hi ha episodis de pluja i fins i tot tempestes. De mitjana, les precipitacions estivals solen ser d’uns 73 mil·límetres. A més, aquestes són més freqüents a les vesprades i habitualment en zones de muntanya.

Per a aquest estiu, les primeres previsions no avancen cap fenomen cridaner. Asseguren que per a la zona del sud-est d’Espanya i per a Canàries es gaudiran d’unes vacances molt normals quant a pluges. En la resta d’Espanya es repetiria la mateixa situació i fins i tot podria ser lleugerament més sec que anys anteriors.