Varias ramas de otro gran árbol de Valencia se desploman sobre un carril bici del centro
La copa desprendida ha invadido el carril bici de Guillem de Castro y agrava el debate sobre la poda del arbolado

Aquest matí al voltant de tres branques d’un gran arbre del centre de València s’han desplomat. El brancatge ha caigut sobre el carril bici del carrer Guillem de Castro encara que no ha provocat ferits.

La part de la copa despresa ha quedat tendida en la calçada envaint bona part per la seua extensa dimensió. En aquesta ocasió es tracta d’un arbre situat en les proximitats de la transitada plaça de Sant Agustí. En concret, és un dels exemplars que hi ha enfront de l’antiga delegació de l’Agència Tributària.

Dos ciclistes passen pel carril bici de Guillem de Castro on han caigut les branques. / JOSÉ GONZÁLEZ

Pel que sembla, just en el moment de la caiguda no hi havia ningú sota l’arbre pel que no s’han comptabilitzat ferits. A més, malgrat ser hora punta no hi havia cap vehicle pròxim pel que s’han evitat danys materials.

Amb l’afonament de hui ja són dos els arbres que en qüestió d’una setmana han patit una caiguda de les seues branques a València. L’anterior cas va ser el ficus centenari del Parterre caigut parcialment el passat 7 de setembre. En aqueixa ocasió les branques sí que van provocar quatre ferits lleus i van danyar un cotxe. Segons l’informe tècnic inicial, l’arbre patiria una infecció per patògens que, unit a la intensa calor de l’estiu, hauria afectat la fusta.

La copa de l’arbre danyada enfront de l’antiga Agència Tributària de València. / JOSÉ GONZÁLEZ

POLÈMICA PER LA PODA DE L’ARBRATGE A VALÈNCIA

El nou enfonsament de les branques coincideix en ple debat sobre la falta de poda a València. Des del Partit Popular han denunciat els problemes de l’arbratge a la ciutat. El regidor Carlos Mundina ha assenyalat que “és evident la falta de manteniment, urgeix la seua revisió com hem comprovat”.

Per part de l’Ajuntament ja han mogut fitxa. Fa només dos dies es va anunciar un nou contracte per a quatre anys del servei  de manteniment i neteja dels espais enjardinats, de les seues instal·lacions i equipaments i de l’arbratge viari.

El pressupost per a això ha augmentat un 46% respecte al contracte de 2015 i el consistori destinarà ara 21 milions d’euros. De la mateixa manera, s’ha contractat més personal del servei passant d’una plantilla de 274 treballadors a 353.