Valenciaport es promociona com a destinació de creuers en Hamburg

L’APV anuncia el pròxim llançament dels plecs per a la construcció i explotació de la nova terminal de creuers del port de València.

Valenciaport

L’Autoritat Portuària de València (APV) estarà present en Seatrade Europe, la fira europea més important del sector creuerístic que se celebra del 6 al 8 de setembre a Hamburg (Alemanya).La presència de l’APV en aquest esdeveniment té per objectiu posar en valor les instal·lacions portuàries i l’oferta turística de València davant professionals del sector de tot el món. Francesca Antonelli, directora de màrqueting, present a la fira, mantindrà una àmplia agenda de trobades amb directius de navilieres de tot el món.

Durant la fira, l’APV anunciarà la propera aprovació dels plecs per a la construcció i explotació de la nova terminal de creuers que se situarà en l’ampliació nord del port de València. Aquesta infraestructura, el disseny de la qual es deixarà obert a les necessitats de l’empresa adjudicatària, està previst que siga sufragada pel model mixt públic-privat i permetrà atendre de manera simultània dos vaixells de fins a 4.000 passatgers, compaginant l’operativa d’embarcament, desembarcament i trànsit.

Tràfic i oferta creuerística

A tancament de 2016, el port de València va rebre la visita de 403.264 passatgers de 181 escales diferents, xifra que representa un creixement del 7,66% respecte a l’any anterior. Per a 2017, l’Autoritat Portuària de València preveu aconseguir els 440.000 creueristes i les 203 escales, avançant en l’objectiu fixat per a l’any 2020: 600.000 passatgers i 250 escales.

El port de València disposa de dos molls que permeten l’atracament de vaixells de fins a 300 metres d’eslora i altres dues alineacions d’atracament situades en l’ampliació nord de 430 i 440 metres de longitud respectivament i un calat de 14 metres.

L’oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament entre l’Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia i molt variada. Enguany, com a novetat, a més de les tradicionals rutes per l’Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències s’han incorporat nous recorreguts.

Entre ells destaquen la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una visita a la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás o Sant Joan de l’Hospital; la Ruta de la Seda per a conèixer el llegat històric d’aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d’aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.