Valenciaport

L’Autoritat Portuària de València (APV) estarà present en Seatrade Europe, la fira europea més important del sector creuerístic que se celebra del 6 al 8 de setembre a Hamburg (Alemanya).La presència de l’APV en aquest esdeveniment té per objectiu posar en valor les instal·lacions portuàries i l’oferta turística de València davant professionals del sector de tot el món. Francesca Antonelli, directora de màrqueting, present a la fira, mantindrà una àmplia agenda de trobades amb directius de navilieres de tot el món.

Durant la fira, l’APV anunciarà la propera aprovació dels plecs per a la construcció i explotació de la nova terminal de creuers que se situarà en l’ampliació nord del port de València. Aquesta infraestructura, el disseny de la qual es deixarà obert a les necessitats de l’empresa adjudicatària, està previst que siga sufragada pel model mixt públic-privat i permetrà atendre de manera simultània dos vaixells de fins a 4.000 passatgers, compaginant l’operativa d’embarcament, desembarcament i trànsit.

Tràfic i oferta creuerística

A tancament de 2016, el port de València va rebre la visita de 403.264 passatgers de 181 escales diferents, xifra que representa un creixement del 7,66% respecte a l’any anterior. Per a 2017, l’Autoritat Portuària de València preveu aconseguir els 440.000 creueristes i les 203 escales, avançant en l’objectiu fixat per a l’any 2020: 600.000 passatgers i 250 escales.

El port de València disposa de dos molls que permeten l’atracament de vaixells de fins a 300 metres d’eslora i altres dues alineacions d’atracament situades en l’ampliació nord de 430 i 440 metres de longitud respectivament i un calat de 14 metres.

L’oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament entre l’Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia i molt variada. Enguany, com a novetat, a més de les tradicionals rutes per l’Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències s’han incorporat nous recorreguts.

Entre ells destaquen la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una visita a la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás o Sant Joan de l’Hospital; la Ruta de la Seda per a conèixer el llegat històric d’aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d’aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.