Quasi dos milions de valencians reconeixen ser sedentaris

El 60% dels valencians entre 18 i 65 anys admeten no practicar esport, una imatge que contrasta amb la imatge de la Marató Trinidad Alfonso.

sedentarismo

A pesar que el sedentarisme és considerat pels especialistes com una de les conductes amb més risc per a la nostra salut, quasi el 60% dels valencians entre 18 i 65 anys admeten no fer pràcticament activitat física. D’ells, el 27%, quasi 850.000, reconeixen no fer absolutament gens d’activitat, ni tan sols caminar amb regularitat.

Respecte a l’esport, les xifres alarmen encara més: malgrat l’estampa que van presenciar els carrers de València amb la Marató Trinidad Alfonso, dues de cada tres valencians (més de dos milions de persones entre 18 i 65 anys) afirmen que no fan quasi exercici i 1,3 milions admeten no practicar-ho mai. Les excuses més freqüents solen ser les abundants càrregues familiars i laborals, que exigixen molt temps, i la preferència per altres activitats.

No hi ha consciència del perill que suposa el sedentarisme: la majoria dels espanyols creu que el consum de tabac, fumar-se algun “porro”, beure habitualment alcohol, tenir sobrepès, o menjar fast food, són pràctiques molt més perilloses per a la salut que no realitzar mai cap activitat física.

Entre les solucions que plantegen els espanyols, cal destacar: que les empreses cedisquen temps i espais per a l’esport, que els mitjans de comunicació consciencien més de les necessitats de tenir hàbits saludables i que Hisenda desgrave la inscripció en gimnasos o el material esportiu, entre unes altres.