coronavirus

El 2,7% de la població de la Comunitat Valenciana ha superat amb èxit el coronavirus i ja té anticossos. Així ho revela la segona onada de resultats de l’estudi de seroprevalencia impulsat per el Ministeri de Sanitat en coordinació amb l’Institut de Salut Carles III.

Segons aquestes dades, prop de 135.000 persones dels 5 milions d’habitants de la Comunitat ja són immunes a la pandèmia. Els resultats estan lluny de mostrar la immunitat de la totalitat de població. No obstant això, la taxa és lleugerament superior a la de la primera onada de l’estudi on va ser del 2,4%.

Per províncies, Castelló és la que presenta la major taxa de seroprevalencia amb un 3,8%. Darrere queda Alacant (3,3%) i València ocupa l’últim lloc (2,1%). Els percentatges estan molt lluny de les províncies amb major prevalença d’anticossos a Espanya. Ací lideren Soria (14,5%), Cuenca (13,2%) i Segòvia (11,8%).

Amb aquestes xifres, la població valenciana es queda per davall de la mitjana nacional respecte a la seroprevalencia. Aquesta mitjana és del 5,2% en el conjunt d’Espanya, és a dir, uns dos milions i mig de ciutadans tenen anticossos avui dia.

ELS RESULTATS PER AUTONOMIES

Madrid ha sigut l’autonomia més castigada pel coronavirus i és també ací on es registra la major xifra de persones amb anticossos (11,4%). Per darrere queden Castella-la Manxa (10,3%), Castella i Lleó (7,5%), Navarra (6,4%) i Catalunya (6,1%).

Amb xifres més intermèdies es troben Aragó (4,9%), La Rioja (3,9%), País Basc (3,7%), Extremadura (3,3%) i Cantàbria i Melilla (3,2%).

Els últims llocs arranquen amb Andalusia (2,9%) i la Comunitat Valenciana (2,7%). A aquestes autonomies els segueixen Galícia (2,2%), Astúries i Múrcia (1,6%), Balears (1,5%) i Ceuta (0,5%).