El 42% dels valencians mostra falta de coneixements per a gestionar la seua economia

La majoria reconeix demanar ajuda quan ha de prendre decisions financeres, cercant assessorament de professionals o delegant en familiars o amics.

ahorros

Segons l’estudi “El coneixement financer dels espanyols, a examen”, realitzat per la companyia de recerca i comprat Grup 1 per a Nationale-Nederlanden, la cultura financera sembla ser el ‘taló d’Aquil·les’ dels espanyols, almenys de quasi la meitat d’ells (44%), els qui reconeixen tenir problemes a l’hora de gestionar els aspectes bàsics de la seua economia per falta de coneixements en esta matèria. A nivell regional, el 42% dels valencians confessa no tenir coneixements financers suficients per a manejar-se en el bàsic.

Encara que la majoria dels valencians coneix els conceptes bàsics de les finances personals, la bretxa de coneixements financers entre la població de la Comunitat es fa patent. Si bé és cert que ha millorat en els últims anys, segueix sense ser suficient per a acte gestionar-se. De fet, este desconeixement ve derivat, en part, per la desídia que desperta en ells aquesta matèria.

Quant a la presa de decisions, el 61% dels valencians reconeix demanar ajuda quan ha de prendre les seues decisions financeres, cercant assessorament de professionals (38% dels enquestats) o delegant en familiars o amics (23%). Entre els quals es gestionen sols, el 28% presa les seues pròpies decisions després d’haver-se informat abans a través d’internet, mentre que el 11% afirma no recórrer a ningú perquè té els suficients coneixements.

A pesar d’aquests resultats, sembla que els valencians estan cada vegada més conscienciats de la importància de comptar amb una bona educació financera. L’estudi també posa de manifest que als ciutadans els agradaria millorar en aquesta matèria.