Valencia transformará la plaza de Santa Mònica y peatonalizará una nueva calle
Diseño de la re

La plaça de Santa Mònica viurà prompte tota una transformació. La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres el projecte de la Regidoria d’Urbanisme per a reurbanitzar aquesta zona del barri de Morvedre.

La renovada plaça es convertirà en la façana principal i porta d’entrada al barri. A més, serà més accessible i guanyarà espai per al vianant. Per a això eliminarà la circulació de vehicles al carrer Teresa Jornet i a l’interior de la plaça, sense que afecte el seu pas pel carrer Sagunt.

Nova zona per als vianants de la futura plaça de Santa Mónica.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha subratllat la “necessitat d’un projecte que renove l’emblemàtica plaça de Santa Mònica perquè responga a les necessitats dels veïns del barri de Morvedre, i que garantisca un accés còmode a l’Església del Salvador i Santa Mónica, o al Centre de Majors”.

AIXÍ SERÀ LA FUTURA PLAÇA DE SANTA MÒNICA

Les actuacions tenen com objectiu recuperar l’habitabilitat d’aquest entorn monumental. També se cerca dotar-ho de major accessibilitat. Actualment la plaça només té una xicoteta zona verda interior poc accessible i infrautilitzada.

D’altra banda, cal tenir en compte que el mobiliari de la zona està deteriorat per l’ús i el pas del temps. Així mateix, les voreres del carrer Mare Teresa Jornet són molt estretes i impedeixen la circulació de cadires de rodes.

Disseny 3D de la pròxima renovació de la plaça de Santa Mónica.

El projecte inclou un gran espai enfront de l’església que no existia anteriorment i que dignificarà l’entorn. “El nou disseny augmenta i millora les zones verdes i conserva l’arbratge existent. A més, arreplega la plantació de nova vegetació en parterres”, ha destacat Gómez.

Finalment, en l’inici del carrer Sagunt es remodelarà una xicoteta zona verda triangular. Aquesta servirà per a donar continuïtat als recorreguts per als vianants i millorar les espècies amb la vegetació existents.

El projecte compta amb un pressupost de 568.189 euros i amb un termini estimat per a l’execució de l’obra de quatre mesos i mig.