Valencia

Les activitats programades amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible conflueixen este diumenge amb els actes centrals de la celebració, dirigits a tota la ciutadania, que tenen també un marcat caràcter participatiu i lúdic.

Aquest diumenge, Dia Sense Cotxes, començarà amb una total de 6 passejos amb bicicleta, que partiran des de diversos barris al voltant de les 10.00 hores, cap a la plaça de l’Ajuntament (l’arribada està prevista a les 11.00 hores). Una hora després, s’oferirà en aquest espai l’espectacle/concert «By Bike at the Opera», un homenatge musical a la banda britànica Queen. També es podrà gaudir de l’espectacle acrobàtic «Artic Cycling Freestyle».

L’accés als autobusos de l’EMT serà totalment gratuït. Els qui validen el viatge amb la targeta multitítulo habitual veuran que no es cobren els viatges aqueixos dies; i als qui manquen d’ella, se’ls lliurarà gratuïtament un títol de viatge.

S’ha previst un dispositiu de mobilitat per a garantir l’ús per als vianants de la plaça de l’Ajuntament, que estarà vigent fins a les 22.00 hores.

SANT MARCEL·LÍ Y SANT ISIDRE CELEBREN LA 43ª VOLTA A PEU

Els barris de Sant Marcel·lí i Sant Isidre celebren hui la 43 edició de la tradicional Volta a Peu, que organitza la Fundació Esportiva Municipal dins del XV Circuit Divina Pastora Seguros de Carreres Populars de la Ciutat de València. Es tracta de la setena prova puntuable del circuit i es realitza amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Sant Marcel·lí i Sant Isidre.

La carrera començarà a les 09.00 hores al Bulevard Sud (al costat del Cementeri General) i es realitzarà sobre una distància total de 6.300 metres. Recorrerà l’avinguda del Doctor Tomàs Sala, els carrers de Sant Vicent Màrtir, l’Arquebisbe Olaechea, Salvador Perles, Pius IX, camí nou de Picanya i l’Arquitecte Segura de Lago.

S’ha previst un dispositiu especial que tancarà al trànsit l’avinguda de les Tres Creus a les 07.00 hores (entre Campos Crespo i Gaspar Aguilar, sentit Sant Vicent; l’altre sentit es tallarà segons l’afluència de participants). A partir de les 09.00 hores les vies afectades s’aniran obrint i tancant al pas de vehicles segons avance el pas de la carrera.

A més, al camí nou de Picanya, entre la rotonda del carrer de l’Arxiduc Carles fins al carrer de l’Arquitecte Segura de Lago, els participants compartiran la calçada amb el trànsit rodat.

Des de l’EMT es recomana, a més, consultar els possibles desviacions d’algunes línies de l’autobús urbà que passen per la zona per a previndre els desplaçaments.