Valencia se cierra al tráfico por Fallas: listado de calles prohibidas para aparcar

Les Falles 2021 ja estan ací. València donarà aquesta nit el tret d’eixida de les festes amb la Plantà canviant el trànsit de la ciutat durant les pròximes jornades. L’Ajuntament ha publicat les quatre restriccions de circulació i estacionament que s’aplicaran en la setmana dels actes fallers.

La primera mesura que ja està en vigor és la supressió de l’ORA. El consistori ha pausat el pagament de l’estacionament regulat amb limitació horària en tot el terme municipal de València. Per tant, fins a les 09.00 hores del dilluns 6 de setembre es podrà aparcar gratuïtament en la zona blava.

A més, aquesta nit entra en joc una nova restricció. A partir de les 22.00 hores queda prohibit estacionar ni ocupar la via pública en deu carrers de Ciutat Vella, excepte autorització expressa. Serà a partir del dilluns dia 6 a les 04.00 hores quan torne a permetre’s l’aparcament en les vies del centre.

CARRERS DEL CENTRE AMB PROHIBICIÓ D’APARCAMENT

  1. Plaza de l’Ajuntament
  2. Carrer Xàtiva (des de passeig Ruzafa fins a plaça de Sant Agustín)
  3. Carrer Roger de Lauria (des de plaça Ajuntament fins a carrer Pascual i Genís)
  4. Carrer Correos
  5. Carrer Pérez Pujol
  6. Carrer Barques
  7. Carrer Pintor Sorolla
  8. Carrer Barcelonina
  9. Carrer Poeta Querol (tram comprès entre carrer Miñana i carrer Ballesteros; i el carrer Barques i carrer Pintor Sorolla)
  10. Carrer Sant Vicent Màrtir (des de plaça Espanya fins a l’avinguda María Cristina

L’INTERIOR DE VALÈNCIA ES TANCA Al TRÀNSIT

Al marge dels carrers esmentats, gran part de València es tancarà al trànsit a partir del dijous dia 2 a les 16.00 hores i no es restablirà la circulació fins a les 04.00 del dilluns. En aquest període estarà prohibit accedir per l’interior del perímetre format per la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria (des del pont de les Glòries Valencianes fins a plaça Amèrica), i les grans vies, incloent la plaça d’Espanya i els passos inferiors de Petxina.

Estaran exempts d’aquesta norma els autobusos urbans, taxis, vehicles de servei públic, vehicles oficials autoritzats per l’Àrea de Mobilitat i vehicles que atenguen situacions d’emergència.

Els vehicles utilitzats per a l’activitat de càrrega i descàrrega podran accedir i circular per aquesta zona en la franja horària de 06.30 hores a 12.00 hores. Encara que no necessitaran autorització expressa per a això, hauran d’acreditar davant la Policia Local la direcció del subministrament de la càrrega o descàrrega per mitjà de l’albarà corresponent o de qualsevol altre mitjà que acredite aquesta circumstància.

Quan les necessitats de mobilitat ho requerisquen, podran quedar tallats els accessos cap al centre de la ciutat des de Pérez Galdós; Giorgeta; Peris i Valero; Jacinto Benavente; plaça de Tetuan; Puente del Real; General Elio; avinguda Aragó; pont d’Aragó; pont de Fusta; avinguda Tirso de Molina; Albereda i l’accés al túnel de l’avinguda Corts Valencianes en sentit cap a l’avinguda Pío XII.

D’altra banda, quedarà restringida i interrompuda la circulació de vehicles als voltants d’aquelles falles en les quals, pel seu volum i congestió del públic, siga perillós el trànsit de vehicles.